CRIZA provocată de CORONAVIRUS | Europarlamentarul Rareș Bogdan, apel la solidaritate: „Cei care au bani să plătească taxele și impozitele să o facă. Guvernul încearcă să îi ajute pe cei aflați în dificultate”

Redactor:
Gandul
CRIZA provocată de CORONAVIRUS | Europarlamentarul Rareș Bogdan, apel la solidaritate: „Cei care au bani să plătească taxele și impozitele să o facă. Guvernul încearcă să îi ajute pe cei aflați în dificultate”
Sursă FOTO: Rareș Bogdan - Facebook

Europarlamentarul PNL Rareș Bogdan face un apel la solidaritate către firmele mari din România care pot plăti taxele și impozitele și anunță că „firmele mici și mijlocii aflate în dificultate” care nu pot depune declarațiile fiscale aferente lunii februarie nu vor primi penalități și nu vor avea solduri cu dobânzi. 

Rareș Bogdan, europarlamentar PNL, anunță că au fost adoptate măsuri fiscale care vor veni în sprijinul companiilor mici în mijlocii în timpul crizei provocate de coronavirus.

De asemenea, acesta precizează că măsurile vor fi anunțate în cursul zilei de astăzi (n. r. 25 martie 2020) de către ministrul Finanțelor, Florin Cîțu.

„Astăzi este 25 a lunii, pentru cei care au firme sau sunt în managementul unora, este o zi plină și complicată. Tocmai de aceea, am vorbit acum câteva minute cu ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu. Acesta a anunțat zilele trecute și va anunța din nou astăzi ce se întâmplă cu depunerea declaraților fiscale aferente lunii februarie, deci care ar urma să se depună astăzi, 25 martie.

Pentru a veni în sprijinul companiilor, Guvernul a anunțat deja că nu li se întâmplă nimic celor care astăzi nu pot depune declarația. Nu vor primi nici penalități și nu vor fi soldurile lor purtătoare de dobânzi. Nici nu vor fi sancționați în vreun fel.

Este o situație complicată și extrem de dificilă și doar într-un parteneriat Stat-Privați-Bănci-Clienți vom putea trece peste această încercare majoră.

Este un apel la solidaritate și cei care pot plăti, să o facă!

De asemenea, se analizează diverse alte forme de ajutor pentru companii. Despre ele va vorbi mâine și vineri ministrul Finanțelor și premierul României.

Nu e loc de reproșuri astăzi! Nu e loc de comparații. Astăzi trebuie să ne gândim cu toții la două lucruri, cum salvăm vieți și cum salvăm ulterior economia României.

Doar ÎMPREUNĂ putem reuși! Solidaritate, nu egoism! Solidaritate, nu război politic fratricid! Solidaritate, nu circ și câștig de capital politic!

România are nevoie astăzi de noi toți.

P.S.: Vor veni și alte măsuri menite să ajute companiile și angajații să treacă prin actuala criză generată de COVID-19. Nu sunt încă abilitat să le fac publice. Le vor face premierul și ministrul Finanțelor și după asta le voi susține și explicita pe larg și cu argumente și eu.

P.S.2: Aceste precizări se adresează în special pentru firmele mici și mijlocii aflate în dificultate. Pentru cei mari, cei care au bani să plătească taxele și impozitele, fac un apel să nu profite de această situație și să arate ce înseamnă solidaritate în vremuri de criză! Guvernul încearcă să îi ajute pe cei aflați în dificultate, nu să creeze o clasa de profitori ai nenorocirii.

Vă mulțumesc!”, a transmis Rareș Bogdan pe Facebook.

 

Vedeta TVR, în lacrimi! Fiul său S-A SINUCIS chiar de ziua ei. E ştirea care...
FOTO. Cele mai fierbinţi imagini cu Andra! Lipsită de inhibiţii, ea şi-a lăsat formele la...
E o bruneta superba! Maria este cea mai sexy fiica de fotbalist roman. Wow, cum...
Banca Transilvania anunt grav pentru clienti! Vor ramane fara acest serviciu, decizia nemultumeste clientii
FOTO. Cele mai fierbinţi imagini cu Andra! Lipsită de inhibiţii, ea şi-a lăsat formele la...
Victorie pentru Halep! Câți bani a câștigat sportiva, după meciul de la Roma
Demisie în Cehia pe fondul creşterii cazurilor de coronavirus. „Este obosit, dezgustat de politică şi...
Vedeta TVR, în lacrimi! Fiul său S-A SINUCIS chiar de ziua ei. E ştirea care...
Rochița prea scurtă i-a jucat feste! E incredibil ce a pățit prezentatoarea TV în mijlocul...
Incredibil! Țara în care șef de stat este un MORT, dar nu asta este cel...
EXCLUSIV: Bogdan Stelea intervine în mega-scandalul din fotbalul românesc. Ce a putut să spună despre...
PRĂPĂD în România. Culturile agricole sunt DISTRUSE. Premoniții sumbre…
Nelu Tătaru anunţă când vom scăpa de coronavirus
Alimentul care îți otrăvește ficatul. TOP 15 mâncăruri de evitat dacă ai ficatul gras
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
Este oficial: Românii pot lua 50.000 de euro gratis de la stat pentru a-şi deschide...
Inchide