Cum a apărut și cum funcționează Amazon GO, primul magazin alimentar fără casieri – VIDEO

Cum a apărut și cum funcționează Amazon GO, primul magazin alimentar fără casieri - VIDEO
Publicat: 28/07/2019, 10:48

Amazon Go este primul concept de magazin alimentar fără casieri, dezvoltat constant în ultimii ani de gigantul american fondat de Jeff Bezos, potrivit Bloomberg.

Din 2017, după ce compania Amazon a descoperit o modalitate nouă ce facilitează cumpărăturile, oamenii din USA își pot achiziționa produsele fără a mai apela la casieri.

Amazon este cea mai mare companie americană de comerț online cu o cifră de afaceri de peste 200 miliarde de dolari.Jeff Bezoseste fondatorul acestei companii încă din anul 1994, cu sediul în Seattle, Washington.

„Ne-ar plăcea, dar numai dacă putem avea o idee cu adevărat diferită”, a răspuns Jeff Bezos de fiecare dată când analiștii și investitorii întreabau dacă Amazon ar putea deschide un magazin offline.

În toamna anului 2015, directorii executivi ai Amazon au pus bazele unui proiect top-secret pentru a revoluționa magazinele de tip alimentar. Acest proiect constă în închirierea unui depozit cu o suprafață de 15,000 de mp, amenajat cu pereți de placaj, rafturi și turnichete ce folosesc inteligența artificială.

Bezos l-a inclus în proiectul top-secret pe Steve Kessel, un vicepreședinte care se ocupa cu dezvoltarea companiei în industria cărților electronice. Gianna Puerini, cea care supraveghea site-ul Amazon a fost inclusă în acest proiect de către Kessel.

Datorită faptului că acest proiect a fost strict secret chiar și pentru angajații Amazon, una dintre sarcinile lui Puerini a fost să selecteze un nume de cod atât de plictisitor încat să nu atragă atenția. În următorii ani, echipa a lucrat sub numele de IHM sau „inventory health management (n.r: gestiunea sănătoasă a inventarului)”.

Rezultatul acestui proiect este un supermarket ce se bazează pe inteligența artificială. Bezos spune că prin intermediul inteligenței artificiale clienții primesc un indentificator digital prin prisma căruia sunt urmăriți în timpul vizitei.

În fiecare colț al magazinului sunt amplasate mai multe camere video pentru urmărirea clientului prin fiecare cadru. Software-ul decide ce articole au fost selectate folosind senzorii de adâncime ai camerei video și senzorii de greutate de pe rafturi. Dacă software-ul pierde evidența unei persoane, acesta utilizează aspectul, traiectoria și alte mecanisme pentru a-și da seama cine e.

În continuare, camerele de pe raft verifică când un client returnează un produs. Atunci personalul primește o notificare pentru a reamenaja produsul. Din momentul în care clienții părăsesc magazinul, software-ul le facturează pe cardul lor de credit. Dacă apar probleme, sistemul trimite factura unui angajat pentru a o verifica.

Amazon Go se promovează printr-o gamă diversificată de produse, astfel încât clienții pot achiziționa dulciuri și snacksuri, sandvișuri, băuturi, sushi, salate, chiar și baterii sau alte produse.

Proiectul pilot al magazinului Amazon Go s-a deschis pentru angajați în Decembrie 2016, dar pană la deschiderea publică a avut o întarziere de 12 luni. Motivul întârzierilor a fost sistemul care întâmpina probleme – când intrau mai mult de 20 de clienți simultan în magazin acesta se bloca.

Paisprezece magazine Amazon Go au fost deschise în decursul a patru ani, în următoarele state: Chicago, New York, San Francisco si Seattle.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Ce au descoperit anchetatorii în mașina presupusului criminal din Orhei. Polițiștii au luat în calcul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Decizie pentru cei care nu locuiesc la adresa din buletin. E OBLIGATORIU în 15 zile
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Patru sulițe aborigene, returnate Australiei după 250 de ani