Criptomonede. Capitalizarea de piață a Bitcoin depășește a doua oară pragul de 1 trilion de dolari

Criptomonede. Capitalizarea de piață a Bitcoin depășește a doua oară pragul de 1 trilion de dolari
Publicat: 09/03/2021, 10:46
Actualizat: 09/03/2021, 10:49

Prețul Bitcoin a revenit pe un trend de creștere iar capitalizarea sa de piață a depășit marți 1 trilion de dolari în timpul şedinţei de tranzacționare din Singapore, potrivit CNBC. Este a doua oară în istoria monedei digitale când depășește acest prag, pe care l-a atins pentru prima dată pe 19 februarie, anul acesta.

Bitcoin a atins un maxim de 54.348,57 dolari la începutul după-amiezii, ora Singapore, cu aproximativ 7% mai mare decât la ​​aceeași oră, cu o zi înainte. Bitcoin a fluctuat puternic în ultimele luni, dar și-a păstrat trendul crescător după ce, la începutul anului, a primit un nou suflu de la investitorii instituționali de talie mare, între care și Tesla lui Elon Musk.

Potrivit cnbc.com, este doar a doua oară când valoarea Bitcoin a depășit capitalizarea de piață de 1 trilion de dolari, prima dată fiind pe 19 februarie. Capitalizarea bursieră a Bitcoin a rămas peste 1 trilion de dolari timp de câteva zile, înainte de a scădea sub acel nivel.

Bitcoin a crescut cu peste 80% de la începutul anului și cu aproape 600% în ultimele 12 luni

Creşterea accelerată a Bitcoin din ultimele luni a fost atribuită mai multor factori, inclusiv implicarea investitorilor instituționali mai mari și a unor achiziții masive de criptomonedă anunțate de corporații. Tesla, Square și Microstrategy se numără printre companiile care au achiziționat anul acesta Bitcoin în valoare de miliarde de dolari.

Duminică, producătorul chinez de aplicații Meitu a spus că a achiziționat nu numai Bitcoin, ci și a doua criptomonedă, după capitalizarea de piață – Ethereum. Ethererum se tranzacționa la 1.836,73 dolari în jurul orei 10:41, ora Singapore, în creștere cu aproape 7% față de o zi înainte, potrivit datelor CoinDesk citate de cnbc.com.

PayPal a declarat luni că va cumpăra firma de securitate de criptomonedă Curv

Paypal, care a lansat în octombrie 2020 un serviciu dedicat tranzacționării criptomonedelor, disponibil momentan pentru clienții din Statele Unite, face o nouă mutare pe piața cripto. Astfel, gigantul de plăți a anunțat că va cumpăra Curv, companie din domeniul securității criptomonedelor. Susținătorii bitcoin îl compară adesea cu „aurul digital”, o acoperire împotriva inflației, condiderându-l un activ de refugiu în care investitorii își pot pune banii în perioade de incertitudini politice sau economice.

Alţii susțin că politica monetară slabă, cum ar fi ratele scăzute ale dobânzii și achizițiile de active de către băncile centrale din întreaga lume, erodează valoarea monedelor fiduciare, cum ar fi dolarul SUA, iar bitcoinul oferă o alternativă mai bună pentru a investi.

Prețul bitcoin a câștigat acum aproximativ 360% în ultimele șase luni, scrie cnbc.com. Înainte de recenta creștere, activul digital nu s-a tranzacționat niciodată la peste 20.000 de dolari.

„Raliul” Bitcoin, alimentat de achiziții masive făcute de investitori instituționali

Mișcarea a fost alimentată parțial de adoptarea sporită a Bitcoin de către marii investitori și companii. Cea mai veche bancă din Statele Unite, Banca din New York Mellon, a anunțat la începutul acestei luni că va lansa servicii pentru jucătorii din piața cripto. Tesla lui Elon Musk și-a convertit 1,5 miliarde de dolari din numerarul din bilanț în Bitcoin la începutul acestui an și a spus că va începe să accepte monedele digitale ca plată.

„Bitcoin a început să devină atât de mare încât, fără îndoială, își creează propria cerere, pe măsură ce companiile și instituțiile încep să facă incursiuni într-un domeniu pe care nu l-ar fi atins cu câteva luni înainte”, a declarat Jim Reid, strateg de cercetare al Deutsche Bank.

Deși nu este o comparație perfectă, valoarea de piață a Bitcoin de 1 trilion de dolari ar face ca activul digital  să fie mai puternic decât toate celelalte active, cu excepția unui număr restrâns de acțiuni ale unor companii de  talie mondială. Tesla, de exemplu, are o capitalizare de piață de aproximativ 700 de miliarde de dolari (care variază în funcție de burse), în timp ce Apple este evaluată la peste 2 trilioane de dolari.

Cu siguranță, nu toată lumea de pe Wall Street este convinsă de perspectivele de viitor ale Bitcoin. Fondatorul Citadel Securities, Ken Griffin, a declarat în februarie că nu este interesat de criptomonede, în timp ce cercetătorii de la JPMorgan au declarat că raliul bitcoin nu este, cel puțin momentan, sustenabil.

Gilda Popa
Gilda Popa este licențiată în Drept și a urmat un master de psihologie organizațională la Facultatea de Psihologie - Universitatea București. A mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Ion Iliescu și Petre Roman, acuzați de infracțiuni împotriva umanității în dosarul Mineriadei. Ce riscă...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Traian Băsescu spune adevărul despre Ion Iliescu: Este prea târziu
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”