Doi români au dezvoltat TOKHIT, o reţea de socializare evaluată la 3 milioane de euro și bazată pe NFT şi tehnologia Blockchain

Doi români au dezvoltat TOKHIT, o reţea de socializare evaluată la 3 milioane de euro și bazată pe NFT şi tehnologia Blockchain
Publicat: 03/06/2021, 11:31

Reţeaua de socializare, TOKHIT, destinată industriei creative și artiștilor, bazată pe NFT şi pe tehnologia Blockchain, dezvoltată de doi români, a fost evaluată recent la 3 milioane de euro.

Proiectul TOKHIT a fost evaluat, în faza de Seed Funding, o etapă specifică proiectelor de blockchain care permite contribuţia financiară a celor interesaţi, la 3 milioane de euro. Iniţiatorii proiectului TOKHIT sunt Andrei Ureche și Cristian Voaides, ambii antreprenori cu experiență în piața IT.

TOKHIT  permite crearea de NFT-uri native într-un mod foarte rapid

TOKHIT este un proiect care va permite crearea de NFT-uri native într-un mod foarte rapid, creativ şi la un cost foarte mic. Proiectul, evaluat iniţial la 3 milioane de euro, e dezvoltat de doi antreprenori clujeni cu experienţă vastă în mediul de afaceri şi e dedicat industriei creative, artiştilor, influencerilor şi profesioniştilor din domenii variate, potrivit unui comunicat remis GÂNDUL FINANCIAR.

“Creatorii de conţinut vor deveni, cu ajutorul TOKHIT, parte a unei comunităţi unde ei pot să experimenteze şi să creeze modalităţi noi de interacţiune cu publicul lor ţintă. Mai mult decât atât, TOKHIT îşi propune să devină cadrul ideal pentru utilizatorii care vor să monetizeze întreaga lor activitate profesională. Odată cu această evaluare iniţială, în valoare de 3 milioane de euro, suntem şi mai încrezători în viitorul TOKHIT”, a declarat Andrei Ureche (Vandy), iniţiatorul proiectului şi antreprenor.

NFT-ul (non-fungible tokens) sunt o unitate de date stocate pe un registru digital -blockchain

Pentru cei interesaţi sau doar curioşi, au început deja înscrierile în comunitatea TOKHIT. Tot ce trebuie să facă este să intre pe site-ul tokhit.com unde vor primi toate informaţiile necesare şi vor putea deveni, astfel, parte a comunităţii exclusive. Mai important, ei vor fi primii care vor primi acces în această nouă lume digitală şi vor putea interacţiona cu alţi utilizatori.

“În acest moment, îi invităm pe toţi cei care vor să afle în premieră extra informaţii despre proiect, să intre în comunitatea TOKHIT, accesând site-ul oficial”, a continuat Andrei Ureche (Vandy).

NFT-ul (non-fungible tokens) reprezintă o unitate de date stocate pe acest registru digital cunoscut ca blockchain. Inovaţia NFT-ului garantează originalitatea şi unicitatea certificatului digital a unei creaţii.

În luna martie a acestui an, a fost marcat şi un record la nivel mondial, care dovedeşte avansul acestei tehnologii: o operă integral digitală (NFT), care aparţine artistului Beeple, a fost vândută cu peste 69 milioane de dolari.

Această vânzare este un semn în plus că pe această piaţă se întâmplă o adevărată revoluţie, se mai arată în comunicat.

Gilda Popa
Gilda Popa este licențiată în Drept și a urmat un master de psihologie organizațională la Facultatea de Psihologie - Universitatea București. A intrat în presă accidental, după ce a câștigat un concurs la un post local de televiziune din Constanța, citeste mai mult