Domeniul în care poți câștiga un salariu net de 7.100 lei / Care sunt domeniile în care au avut loc cele mai mari creșteri salariale

Redactor:
Alexandra Mortu
Domeniul în care poți câștiga un salariu net de 7.100 lei / Care sunt domeniile în care au avut loc cele mai mari creșteri salariale
În luna septembrie a acestui an salariul mediu nominal net a ajuns la 3.082 lei, cu 38 de lei mai mult față de luna octombrie, ceea ce înseamnă o creștere de 1,2%, potrivit informațiilor oferite de Institutul Național de Statistică.

Cele mai mari valori s-au înregistrat în industria serviciilor de IT (tehnologia informației), potrivit datelor publicate joi de Institutul Național de Statistică.

În schimb, cele mai mici venituri salariale medii nete au fost înregistrate în industria producerii de articole vestimentare – 1.762 lei.

„În luna septembrie 2019, în majoritatea activităților din sectorul economic, nivelul câștigului salarial mediu net a fost mai mare decât în luna august 2019 ca urmare a acordării de premii ocazionale (prime trimestriale, anuale, pentru performanțe deosebite sau pentru «Ziua petrolistului»), drepturi în natură și ajutoare bănești, sume din profitul net și din alte fonduri (inclusiv bilete de valoare). De asemenea, creșterile câștigului salarial mediu net s-au datorat realizărilor de producție ori încasărilor mai mari (funcție de contracte/proiecte), cât și disponibilizărilor de personal cu câștiguri salariale mai mici față de medie, din unele activități economice”, precizează INS.

Salarial mediu nominal brut a fost 5.041 lei, având  o creștere de 1,2% față de cel din luna august 2019.

În industria petrolieră și cea agazelor naturale, cu precădere în extracția resurselor, s-au înregistrat cele mai mari creșteri, cu 21,8% mai mult, urmată de cea a fabricării produselor de tutun, cu 17,6%.

 

 

×

Urmăriți Gândul LIVE Suntem revoltați când oamenii NU poartă măști in metrou sau în spațiile închise, dar ne victimizam cand jandarmii intervin în forță. Un tânăr NU purta corect masca, iar călătorii au fost impresionați de victimizarea tânărului și i-au sărit în ajutor. https://www.gandul.ro/19468728 Președintele USR, Dan Barna, și europarlamentarul PNL Rareș Bogdan, printre invitații Emmei Zeicescu la Gândul LIVE

Publicată de Gandul pe Marţi, 14 iulie 2020
Gândul LIVE!
Inchide