INVESTIȚII: Producătorul de utilaje agricole Maschio Gaspardo mărește producția fabricii din Arad, în urma unei investiții de 3,5 milioane euro pentru a face față cererii

INVESTIȚII: Producătorul de utilaje agricole Maschio Gaspardo mărește producția fabricii din Arad, în urma unei investiții de 3,5 milioane euro pentru a face față cererii
Publicat: 30/05/2021, 15:59
Actualizat: 30/05/2021, 16:00

Maschio Gaspardo, principalul producător de utilaje agricole din România, are în derulare un program de investiții în valoare de 3,5 milioane euro, fonduri alocate pentru extinderea capacității de producție la fabrica de la Chișineu Criș (județul Arad), ca urmare a cererii în creștere din partea pieței interne, fiind vizate, însă, și țări precum Rusia sau Ucraina la export.

Proiectul de investiții a început în 2020 și se va finaliza în cursul anului 2021. Pentru realizarea lui, producătorul a obținut o facilitate de credit acordată de EximBank în valoare de două milioane euro, în timp ce restul de un milion de euro provine din fonduri proprii.

Concret, este vorba de creșterea capacității de producție, prin diversificarea acesteia în gama de pluguri, cu ajutorul majorării liniei de credit la aproximativ două milioane euro. Pe lângă extinderea capacității de producție, cu o suprafață de 5400 mp, au fost achiziționate echipamente noi tehnologice cum ar fi strunguri, freze, prese de îndoit, echipamente de debitare tablă și roboți de sudură.

În urma finalizării extinderii capacității de producție, societatea va face angajări, pentru a putea face față creșterii producției și pentru a răspunde noilor contracte pentru comenzi de 20 de milioane euro pe an – se arată într-un comunicat al EximBank.

Cerere în creștere pe piața din România

Colaborarea dintre EximBank si Maschio Gaspardo a început în 2017, când banca a susținut societatea în implementarea celui mai mare proiect de investiții în valoare de aproximativ 10 milioane euro, un proiect realizat printr-o schemă de ajutor de stat prevăzută de lege.

Piața din România are o nevoie tot mai mare de echipament avansat din punct de vedere tehnologic, domeniu în care noi suntem specializați. În plus, fabrica de lângă Arad ne permite să fim aproape de piețele din Europa de Est, în mod particular de Rusia și Ucraina – Mirco Maschio, președintele Maschio Gaspardo.

Producătorul de utilaje agricole a obținut, în 2020, o cifră de afaceri de 44,1 milioane euro, cu un profit net de 2,3 milioane euro, la o producție de aproximativ 3.000 de unități.

Opt fabrici în lume

Grupul Maschio Gaspardo este un jucător mondial în producția de echipamente de cultivare, însămânțare, fertilizare, tratare a culturilor, întreținere ecologică și echipamente pentru fân.

Fondat în Campodarsego (PD) în 1964, Grupul Maschio Gaspardo are 2.000 de angajați în întreaga lume în cele opt unități de producție, dintre care trei în străinătate – China, India și România.

Grupul a încheiat anul financiar 2020 cu un profit net consolidat de 8,9 milioane euro, cu 50% mai mare decât cel din 2019.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Ion Iliescu și Petre Roman, acuzați de infracțiuni împotriva umanității în dosarul Mineriadei. Ce riscă...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Traian Băsescu spune adevărul despre Ion Iliescu: Este prea târziu
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”