Flutur: Guvernul Ponta a transformat benzinăriile în sucursale de încasare a impozitelor

Flutur: Guvernul Ponta a transformat benzinăriile în sucursale de încasare a impozitelor
Publicat: 14/11/2013, 16:22
Actualizat: 14/11/2013, 16:22

Secretarul general al PDL, senatorul de Suceava Gheorghe Flutur, a declarat, joi, că prin introducerea unei accize de 7 eurocenți pe litrul de carburant pentru construcția de autostrăzi, Guvernul USL a transformat benzinăriile în sucursale de încasare a impozitelor, transmite corespondentul MEDIAFAX

Flutur a spus, într-o conferință de presă, că Guvernarea USL a blocat investițiile, inclusiv cele cu grad mare de realizare, cum ar fi șoseaua de centură a municipiului Suceava sau pârtia de schi de pe Rarău și că după 1 ianuarie 2014 urmează să crească prețurile prin taxele și impozitele noi.

„Acum e frâna de mână trasă și ne gândim ce urmează de la 1 ianuarie” a spus Flutur.

El a arătat că Guvernul majorează prețul carburanților introducând o acciză suplimentară de 7 eurocenți pentru construcția de autostrăzi și că a ajuns să transforme benzinăriile în sucursale parafiscale.

„Au transformat benzinăriile în sucursale ale Guvernului Ponta care să încaseze accize și impozite. Dacă asta e soluția, pe noi ne îngrijorează”, a declarat Flutur.

Totodată, liderul PDL a spus că descentralizarea în viziunea PSD înseamnă politizarea tuturor instituțiilor statului și că va urma ca și femeia de serviciu din școală să fie membru PSD.

„Ce urmărește PSD? Marea politizare înseamnă descentralizare. Blochează dezvoltarea României. Au mai făcut asta”, a spus Flutur care a precizat că descentralizarea fără resurse financiare va determina uriașe probleme în toată țara.

Gheorghe Flutur a mai declarat că a constatat că din cauza problemelor generate de Guvernul USL, a observat dedublarea unor lideri ai USL care au limbaj de opozanți.

„E mai ușor să stai în opoziție și să bei ceai cald cu șapte oameni în fața Consiliului Județean și să strigi „Jos Flutur!”. Acum vin cei care protestau și ne cer audiențe și ne spun că au fost păcăliți de cei care le dădeau ceai și că nici apă nu le dau acum”, a mai spus Flutur.

Guvernul va introduce o acciză de 7 eurocenți la litrul de carburant, fie benzină, fie motorină, banii astfel colectați urmând să fie vărsați într-un fond special destinat investițiilor în infrastructura rutieră.

Totodată, accizele vor crește anul viitor cu 4,77%, rata medie anuală a inflației calculată în septembrie, Guvernul anticipând că va încasa suplimentar la buget de 3,44 miliarde lei din această indexare, din creșterea accizelor la benzină și motorină și din interzicerea primelor la vânzarea de tutun și alcool.

Totodată, Executivul va introduce plata impozitului pe proprietate pentru construcțiile speciale exceptate până în prezent.

Impozitul, de 1,5% din valoarea construcției, va fi aplicat pentru centrale hidroelectrice, stații și posturi de transformare, stații de conexiuni, centrale termoelectrice și nuclearo – electrice, piste și platforme, sonde de țiței, gaze și sare, rampe de încărcare – descărcare, coșuri de fum și turnuri de răcire, iazuri pentru decantarea sterilului, heleștee, iazuri, bazine; ecluze și ascensoare; baraje, jgheaburi pentru piscicultură, infrastructură transport feroviar, infrastructură drumuri: alei, străzi, autostrăzi, cu toate accesoriile necesare (trotuare, borne, semne de circulație, marcaje, etc), linii și cabluri aeriene de telecomunicații (stâlpi, circuite, cabluri, traverse, console), platforme, turnuri și piloni metalici pentru antene de radiofonie, telefonie mobilă, radio, tv, lacuri artificiale de acumulare, construcții pentru transportul energiei electrice, canale de irigații.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
O NOUĂ TAXĂ obligatorie. Intră în vigoare de astăzi, 25 APRILIE
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
165 de ani de la începerea construcţiei Canalului Suez. A scurtat drumul navigatorilor către Europa...