Ford va opri producția de mașini la Craiova pentru 2 săptămâni

Ford va opri producția de mașini la Craiova pentru 2 săptămâni
Publicat: 20/09/2013, 11:44
Actualizat: 26/03/2019, 04:23

Ford va opri producția fabricii de la Craiova, pentru 13 zile, în luna octombrie, ca urmare a reducerii cererii de vehicule B-Max pe piața externă, și sunt posibile decizii similare și pentru lunile noiembrie și decembrie, dacă piața auto va continua să scadă, informează Mediafax.

„Ca răspuns la situația precară a pieței europene, Ford România continuă să-și ajusteze volumele la uzina de la Craiova și are în plan oprirea producției de autovehicule pentru 13 zile în luna octombrie. În situația în care piața auto va continua să scadă, este posibil să existe astfel de zile și în lunile noiembrie și/sau decembrie”, potrivit unui anunț al companiei, citat de corespondentul Mediafax.

Pe perioada în care producția este sistată, angajații se vor afla în șomaj tehnic și vor fi plătiți cu 80% din salariu. Măsura afectează circa 2.500 de angajați ai departamentului de Operațiuni Vehicule.

Și pentru septembrie Ford a anunțat că va avea oprită, 7 zile, producția de autovehicule.

Secția de motoare produce peste 1.000 de motoare pe zi, Ford menținând, cel puțin pentru moment, acest volum. În uzina de motoare de la Craiova, Ford are 1.000 de angajați care lucrează în două schimburi.

„B-MAX continuă să fie cel mai bine vândut monovolum de dimensiuni mici din Europa și suntem încrezători că acestea sunt măsuri temporare, urmând ca situația să se amelioreze pe măsură ce vânzările de automobile pe piața europeană vor începe treptat să crească”, a comunicat Ford.

Constructorul auto american produce la Cr

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase