Franța a făcut anunțul: Ce se va întâmpla cu Renault / Soarta CEO-ului, în mâinile guvernului

Redactor:
Teona Tomoiaga
Franța a făcut anunțul: Ce se va întâmpla cu Renault / Soarta CEO-ului, în mâinile guvernului
Franța pregătește o restructurare a conducerii Renault, potrivit unor surse din Guvern, care spun că soarta CEO-ului Thierry Bollore nu a fost încă determinată, relatează Reuters.

Thierry Bollore, CEO-ul Renault, este în pericol să fie demis în contextul relației tensionate cu Nissan, conform informațiilor apărute în cotidianul francez Le Figaro.
„Problema de a urmări o reînnoire completă a managementului (Renault) este într-adevăr pusă pe tapet”, a spus surse din guvernul francez, care deține 15% din acțiunile Renault. „Dar nimic nu a fost hotărât, iar Renault trebuie să decidă”, au completat aceastea.

Bollore este văzut drept un protejat al lui Carlos Ghosn, fostul șef de la Renault și Nissan, fapt ce i-ar deranja pe japonezi.

Președintele Renault, Jean-Dominique Senard, ar fi dornic să pornească procesul pentru găsirea unui successor la funcția de CEO, astfel încât constructorul francez să lase în urmă era marcată de Ghosn.
Demiterea lui Bollore ar putea fi discutată în 18 octombrie, însă Renault a refuzat să comenteze această informație.

Ministrul francez al finanțelor, Bruno Le Maire, a declarat, la Luxemburg, că nu este de competența statului să se amestece în situația Renault, deși a menționat că el va susținune orice decizie pe care Senard ar putea să o ia.

Thierry Bollore este CEO-ul Renault din luna ianuarie, atunci când Jean-Dominique Senard a devenit președintele constructorului francez.

 

×
Misiunea SpaceX ajunge la Stația Spațială Internațională

Misiunea SpaceX ajunge la Stația Spațială Internațională

Publicată de Gandul pe Duminică, 31 mai 2020
Gândul LIVE!
Inchide