TRANZACȚII: Producătorul de prefabricate Prebet Aiud a preluat 5% din acțiunile Roca Investments pentru 2,1 milioane euro. Premieră pentru Roca

TRANZACȚII: Producătorul de prefabricate Prebet Aiud a preluat 5% din acțiunile Roca Investments pentru 2,1 milioane euro. Premieră pentru Roca
Publicat: 06/05/2021, 13:50
Actualizat: 06/05/2021, 13:52

Producătorul de prefabricate din beton armat și precomprimat Prebet Aiud a preluat un pachet de 5% din acțiunile Roca Investments, divizia de investiții a Impetum Group, pentru suma de 2,1 milioane euro.  Tranzacția constituie o premieră pentru Roca din mai multe puncte de vedere.

Prebet a anunțat la BVB că în cadrul ședinței Consiliului de Administrație din data de 4 aprilie 2021 s-a decis achiziția unui pachet de 5% la Roca Investments (Platforma Roca S.A.) concretizata la un pret de 2.100.000 euro.

De asemenea, tot cu această ocazie, Mathe Francisc a fost confirmat în funcția de președinte al Consiliului de Administratie al Prebet Aiud, în conformitate cu prevederile art. 1401 din Legea 31/1990 a societăților comerciale republicată și a Actului Constitutiv al societății.

În 2020, Prebet a avut capitaluri proprii de 45,6 milioane lei și creanțe de 6,6 milioane lei. Compania a raportat o cifră de afaceri de 41,3 milioane lei, față de 41,6 milioane lei, în 2019, și un rezultat net de 8,5 milioane lei.

De ce este o premieră pentru Roca

Tranzacția este o premieră în istoria Roca din mai multe motive. În primul rând sunt confirmate de piață atractivitatea și validitatea modelului de busines: o formulă care se bazează pe capacitatea IMM-urilor din Romania de a genera valoare adaugată, atunci cand au alături un partener implicat, după cum a declarat Rudolf Vizental, CEO Roca Investments.

Prin prețul tranzactiei este recunoscută evaluarea companiilor în care Roca deține participatii de 42 milioane euro. Nu în ultimul rând, ne bucură faptul că familia Roca s-a mărit și la acest ecosistem pe care-l dezvoltăm se alătură noi actionari și astfel misiunea Roca, aceea de a crea o nouă cultură antreprenorială bazată pe parteneriat, are și mai mulți susținători” – Rudolf Vizental, CEO Roca Investments.

Cu o activitate de trei ani deja, Roca Investments este prezentă în 10 județe  în cinci mari sectoare de activitate: agrifood, logistică, servicii industriale, producție materiale de construcții, îngrijirea personală. Cele 13 companii din portofoliu (din care două inactive) au peste 1.000 de angajați și au generat în 2020 o cifră de afaceri cumulată de 98 milioane euro și un profit operațional (EBITDA) de 5 milioane euro.

Citește și https://www.gandul.ro/financiar/finante/piata-de-capital/piata-de-capital-agribusinessurile-devin-interesante-pentru-investitori-ce-companie-a-atras-patru-milioane-euro-printr-un-plasament-privat-de-actiuni-de-la-bvb-19622987

Roca Investments are o valoare evaluată a companiei de 42 milioane euro, ceea ce reprezintă aproape o dublare față de nivelul de 22,3 milioane euro de la finalul anului 2019. Randamentul investițiilor pentru anul 2020 este și el în creștere, ajungând la 62%.

Portofoliul ROCA include, în prezent, companiile Frigotehnica (industria frigului), BICO Industries (producător de plasă din fibră), Romcargo Maritim (operator portuar), RDF Arad (agribusiness), Electroplast (producător de cabluri electrice), MECANEX (producător de pompe pentru diverse industrii), Piscicola (fermă piscicolă), Artesana (produse lactate artizanale), CAHM (îngrijire personală), Yellow.Menu (restaurant online) și  Sinteza (industrie chimică).

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Filiera prin care baronul 'Mocro Maffia' livra tone de cocaină în România! 'Scarface' a pierdut...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor avea închis
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Noul Renault Captur, disponibil în România. SUV-ul de oraș bate DUSTER?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Devine interzis prin lege în mod definitiv. Noul ordin UE trebuie aplicat imediat în România
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
”Fratele meu s-a stins din viață la 34 de ani, din cauza depresiei” Drama care...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
O nouă metodă de fraudă face ravagii: Infractorii se prefac angajați bancari