LEGE. Guvernul a aprobat o ordonanţă de urgenţă pentru autostrada Iaşi-Târgu Mureş. Ce conține

Redactor:
Razvan Ilie
LEGE. Guvernul a aprobat o ordonanţă de urgenţă pentru autostrada Iaşi-Târgu Mureş. Ce conține
Autostrada Iasi - Tg Mures, printre cele mai așteptate drumuri din România

Guvernul a aprobat, joi, o ordonanţă de urgenţă referitoare la autostrada Iaşi – Târgu Mureş. După ședința de guvern, purtătorul de cuvânt al Executivului a spus că un astfel de act normativ se încadrează în demersul general de „deblocare a proiectelor majore de infrastructură” şi accelerare a ritmului de derulare a investiţiilor publice.

Guvernul a aprobat, joi, o ordonanţă de urgenţă referitoare la autostrada Iaşi – Târgu Mureş, care permite realizarea documentaţiei tehnice pentru acest obiectiv de investiţii, a declarat şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă.

„Principalele obiective ale Guvernului în această perioadă sunt concentrate în deblocarea proiectelor majore de infrastructură şi pentru accelerarea ritmului de derulare a investiţiilor publice în acest domeniu. Astfel, a fost adoptat un proiect de ordonanţă de urgenţă extrem de important pentru ceea ce înseamnă autostrada Unirii – autostrada Iaşi – Târgu Mureş, un proiect de ordonanţă de urgenţă care modifică legea adoptată pentru realizarea acestui proiect de investiţii şi facilitează realizarea documentaţiei tehnice pentru acest obiectiv de investiţii, împărţit în trei tronsoane, respectiv Târgu Mureş – Târgu Neamţ, Târgu Neamţ – Iaşi Ungheni şi Podul de la Ungheni”, a anunţat Dancă, după şedinţa Executivului.

Potrivit şefului Cancelariei premierului, „practic, după acceptarea acestui proiect de ordonanţă de urgenţă, se va putea realiza documentaţia tehnică economică, se vor putea realiza studiile de fezabilitate care să permită derularea acestor proiecte”.

8 Ordonanțe de Urgență într-o singură ședință de guvern

Executivul liberal a adoptat nu mai puțin de opt Ordonanțe de Urgență în ședința de joi 25 iunie, deși partidul condus de Ludovic Orban a acuzat în repetate rânduri guvernele PSD de utilizarea excesivă a instrumentului OUG.

1.    ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ privind unele măsuri fiscale, modificarea unor acte normative și prorogarea unor termene
2.    ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ privind unele măsuri pentru implementarea proiectelor cu finanțare din fonduri europene în vederea evitării riscului de dezangajare pentru perioada de programare 2014-2020
3.    ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ privind prorogarea termenului prevăzut la art. III alin.(3) din ordonanța de urgență nr.1/2020 privind unele măsuri fiscal-bugetare și pentru modificarea și completarea unor acte normative
4.    ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ privind transmiterea unor terenuri proprietate publică a statului din administrarea Administraţiei Rezervaţiei Biosferei “Delta Dunării” în administrarea Administraţiei Naţionale “ Apele Române” aflate în subordinea Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor
5.    ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ pentru modificarea și completarea Legii nr. 291/2018 privind aprobarea obiectivului de investiții Autostrada Iași- Târgu Mureș, Autostrada Unirii
6.    ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ pentru prorogarea termenului de aplicare a măsurilor prevăzute prin Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 26/2018 privind adoptarea unor măsuri pentru siguranţa alimentării cu energie electrică
7.    ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ pentru modificarea și completarea Legii energiei electrice şi a gazelor naturale nr. 123/2012, cu modificările și completările ulterioare și a Legii nr. 256/2018 privind unele măsuri necesare pentru implementarea operaţiunilor petroliere de către titularii de acorduri petroliere referitoare la perimetre petroliere offshore și a altor acte normative
8.    ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ pentru modificarea art.36 alin. (6) din Legea nr.46/2008 privind Codul silvic

Alte investiții publice aprobate

Guvernul a aprobat, la iniţiativa Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, Programul de acţiuni pentru anul 2020 privind proiectarea şi execuţia lucrărilor de intervenţie pentru reducerea riscului seismic, fiind alocate 20 de milioane lei pentru lucrări de execuţie la 17 imobile şi pentru proiectarea altor 21 de imobile.

Executivul a mai aprobat şi un proiect de hotărâre privind alocarea din fondul de rezervă aflat la dispoziţia Guvernului în anul 2020 a sumei de 500 de milioane lei pentru Programele Naţionale de Dezvoltare Locală 1 şi 2, derulate de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, a mai spus Dancă.

Ionel Dancă a anunţat că Guvernul a adoptat şi o hotărâre pentru realizarea în Iaşi a unui cămin studenţesc, investiţie în valoare de 46,8 milioane lei.

„Tot în domeniul lucrărilor publice, în şedinţa de guvern de astăzi a fost adoptat un proiect de hotărâre de guvern pentru realizarea unui obiectiv de investiţii la nivelul municipiului Iaşi, este vorba despre aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii „Cămin studenţesc al Univesităţii Alexandru Ioan Cuza din Iaşi”, cu o valoare a investiţiei de 46,8 milioane lei pentru un cămin studenţesc cu 99 de camere şi aproximativ 198 de utilizatori”, a precizat Ionel Dancă.

Surpriză totală la CFR Cluj. Noul antrenor debutează chiar astăzi pe banca ardelenilor în Europa...
Știrea tristă a serii! Din păcate este vorba despre Ileana Stana-Ionescu: 'Nu mai poate respira'
FOTO. Andreea Marin, imagini de când era `vânată` de Playboy! Așa nu și-o mai aduce...
FOTO. Ea este considerată una dintre cele mai frumoase fiice de fotbaliști din lume! Cum...
Marturii șocante din spitalul groazei de la Reșița. O pacientă dezvăluie cum sunt 'tratați' bolnavii
Descoperire spectaculoasă: Mii de desene care înfăţişează uriaşele animale ale epocii glaciare au fost găsite...
REZULTATE SONDAJ Mediafax și Ziarul Financiar. Cine câștigă alegerile parlamentare din 6 decembrie
Știrea tristă a serii! Din păcate este vorba despre Ileana Stana-Ionescu: 'Nu mai poate respira'
Socrii au venit în vizită, neanunţaţi. Când s-au uitat sub pat, au simţit cum li...
Deschiderea mormântului PREOTULUI evreu CAIFA a scos la iveală ceva INCREDIBIL care provoacă o controversă...
GE-NI-AL! Așa poți să primești o pensie de 3.000 de lei lunar. Trebuie să urmezi...
Alegeri parlamentare 2020 în diaspora – tot ce trebuie să știi despre votul în străinătate
Alexandru Rafila face anunțul zilei. Vom avea multe decese CORONAVIRUS, în decembrie
9 simptome ale cancerului pe care bărbaţii nu trebuie să le ignore
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
SFÂRŞITUL BENZINEI: Noul combustibil în care chinezii investesc MILIARDE şi care ar putea duce la...
Giani Kiriță s-a reprofilat! A filmat un videoclip alături de Elena Ionescu: „Am emoții”
Inchide