O garsonieră cât o debara, noua „bombă” a pieței imobiliare din Cluj-Napoca. „Și la închisoare aveam mai mult loc”

O garsonieră cât o debara, noua „bombă” a pieței imobiliare din Cluj-Napoca. „Și la închisoare aveam mai mult loc”
Sursa foto: Facebook / Piața de Cluj
Publicat: 01/10/2022, 18:07
Actualizat: 01/10/2022, 18:14

O nouă garsonieră minusculă, dată recent spre închiriere în Cluj-Napoca, stârnește comentarii ironice printre internauți.  Proprietarul garsonierei cu o suprafață de 11 metri pătrați o oferă în chirie pentru 1.150 de lei, echivalentul a 230 de euro, potrivit Adevărul.

Garsoniera scoasă la închiriat pe grupul de Facebook Piata de Cluj, cea mai scumpă piață imobiliară din țară, este „cât o debara”, așa cum au remarcat imediat internauții. Imediat, oamenii au numit-o „garsoniera-debara” sau și mai simplu, direct debara.

Potrivit sursei citate, camera este minusculă, cât o cutie de chibrituri, aglomerată în care mașina de spălat este înghesuită lângă dulap și totul pare a fi o miniatură.

„Închiriez garsonieră de 11,4 mp, ideală pentru un student datorită cheltuielilor mici la întreținere. Este situată într-o zonă foarte bună și liniștită, mai exact pe strada Gruia nr. 28, cu baie proprie. Se află la 5 min de mers pe jos de centrul orașului și în apropierea facultăților de pe strada Horea, iar supermarket-urile și stația de autobuz sunt la 100 m, recent renovată!!! Este dotată cu: frigider, tv, mașină de spălat haine, cuptor cu microunde și plită electrică. Se poate ocupa de la 1 octombrie”, este anunțul citat.

„Ce s-a ținut acolo, cucuruz?”, a întrebat cineva. „La închisoare am avut mai mult loc”, a scris altcineva, arată sursa citată. „Să închiriezi o debara cu 1.150 de lei și să zici că ai cheltuieli mici. Poi, boss, chiria e mare!”, a adăugat un alt internaut.

Chiriile tind, în mod obișnuit, să se scumpească înaintea începerii anului universitar, dar anunțurile din Cluj ofertă în continuare surprize, nu tocmai plăcute, după celebra garsoniera de 11 metri pătrați scoasă pe piață acum câteva luni. Recent, un alt anunț – pentru închirierea unei o camere de trecere într-un apartament dintr-un cartier al municipiului – a atras ironiile internauților.

Ce spun analizele imobiliare

Potrivit celei mai recente analize a pieței chiriilor în țară realizată de platforma imobiliare.ro, Cluj-Napoca ocupă primul loc în clasamentul celor mai mari prețuri medii solicitate la închirieri, depășind Capitala la prețurile pentru apartamentele cu una și două camere.

Dacă în București, suma medie solicitată pentru o garsonieră a ajuns la 283 de euro în august 2022 – în creștere cu 8%, de la nivelul de 260 de euro pe lună consemnat în perioada similară din 2021 – în Cluj-Napoca, suma medie necesară pentru închirierea unei garsoniere s-a majorat semnificativ în ultimul an, situându-se în prezent la 300 de euro pe lună, față de 250 de euro pe lună în august 2021.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase