Un nou parc logistic, o investiție de 37 de milioane de euro, se va construi în zona Buftea-Chitila

Un nou parc logistic, o investiție de 37 de milioane de euro, se va construi în zona Buftea-Chitila
Eli Park 3 este localizat pe DN7, la patru kilometri de București / Sursa: Element Industrial
Publicat: 27/01/2021, 20:47

Zona extinsă a Bucureștiului continuă să se extindă cu noi proiecte industrial-logistice. Dezvoltatorul Element Industrial va ridica în zona Buftea-Chitila un al doilea parc logistic, întins pe o suprafață de peste 70.000 de metri pătrați.

Compania de dezvoltare imobiliară Element Industrial a anunțat startul unui nou proiect industrial în apropierea Capitalei. Este vorba de parcul logistic Eli Park 3, un proiect cu o suprafață de 72.000 de metri pătrați și o investiție totală estimată la 37 de milioane de euro.

Prima fază a proiectului: un centru de distribuție

Proiectul Eli Park 3 va fi construit în mai multe faze, iar în prima fază va fi ridicat un centru de distribuție de 18.500 de metri pătrați, au transmis reprezentanții companiei.

Localizat pe DN7, la patru kilometri de București, parcul logistic este dezvoltat vizavi de Eli Park 1, proiect al companiei Element Industrial în parteneriat cu grupul Dedeman.

Potrivit reprezentanților companiei, această zonă se va transforma într-un hub logistic în imediata proximitate a noii centuri a Capitalei– A0. Principalele avantaje sunt accesul facil către nordul & centrul Bucureștiului și amplasarea într-o zonă – Chitila/Buftea – cu excedent de forță de muncă.

Eli Park 3 va fi dezvoltat la standarde internațional de clasă A, cu specificații tehnice precum: înălțime liberă de depozitare de 11,5 metri, o ușă de încărcare/descărcare la fiecare 800 metri pătrați de hală, spații generoase de manevră pentru camioane (35 m truck court) și locuri numeroase de parcare. Suprafața minimă închiriabilă este de 2.500 de metri pătrați.

Element Industrial, companie înființată de omul de afaceri Ionuț Dumitrescu, este unul dintre cei mai tineri jucători pe piața spațiilor logistice. Dezvoltatorul are în lucru o serie de proiecte sub brandul Eli Parks, parcuri logistice cu suprafețe între 50-60.000 metri pătrați, în București, Pitești, Craiova, Bacău, Brăila sau Ploiești, precum și depozite cu suprafețe mai mici, grupate sub denumirea Eli Xpress.

Stocul de spații industriale a trecut de pragul de 5 milioane de metri pătrați

Un sector neafectat de pandemie, piața spațiilor industrial-logistice este așteptată să fie dinamică și în anul 2021, după ce în 2020 dezvoltatorii au livrat aproape toate proiectele anunțate. Livrările au însumat aproape 600.000 de metri pătrați, potrivit analizei companiei JLL, specializată în servicii profesionale și de management al investițiilor dedicate domeniului imobiliar.

În ceea ce privește noutățile pentru 2021, Costin Bănică, Head of Industrial Department JLL România, a precizat că dezvoltatorii imobiliari au anunțat extinderi sau proiecte noi totalizând aproape 590.000 de metri pătrați.

JLL estimează că stocul industrial modern oferit la închiriere în România a ajuns, la sfârșitul anului 2020, la circa 5,05 milioane de metri pătrati, de la aproximativ 4,46 milioane de metri pătrați, cât era la sfârșitul lui 2019. De departe cele mai multe spații se regăsesc în zona extinsă a Bucureștiului (2,74 milioane metri pătrați, peste 54% din stocul național), urmată de Vest – Nord-Vest (17%), Centru (15%) și Sud (aproape 11%).

Compania de consultanță Colliers Internațional estima, într-o analiză recentă, că sunt șanse ca sectorul industrial-logistic să crească în 2021, întrucât premisele și tendințele recente care au susținut dezvoltarea depozitelor se păstrează: creșterea comerțului electronic, necesitatea de a răspunde unei extinderi rapide a schemelor moderne de retail la nivel național, nevoia înlocuirii stocului vechi și necompetitiv (inclusiv din punct de vedere al siguranței).

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie din Peru a stat 43 de zile cu un cui în gât fără...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
„Riscul terifiant al unui Al Treilea Război Mondial se apropie”. Peter Szijjarto face un apel...
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Se jucau "urşii şi vânătorii" cu profesorul de geografie. Reacția directorului Liceului Tehnologic dn Bacău, după...
Andreea ar fi presimțit ce urma să i se întâmple la Timișoara?! Incredibil ce a...
Un nou proiect pentru Vero Căliman după ce a părăsit Gașca Zurli: ,,Voi face naveta...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Cum arată și cine produce cea mai eficientă anvelopă? - VIDEO
UE cere ca Facebook şi TikTok să identifice şi să eticheteze falsurile generate cu AI,...
Ceva CIUDAT se întâmplă cu copacii din toată lumea! Primii care au observat
Magazine ÎNCHISE în weekend. Ciolacu, decizia finală: Vreau să închid...
Harry, gata să se împace cu William. E dispus să facă orice
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a...
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Mama Andreei, studenta de la Medicină ucisă de Mirel, în stare de șoc după ce...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Cum să avem grijă de plămânii noștri?