Oferte de Crăciun și de Revelion 2013. Cât te costă să petreci Sărbătorile la Predeal, Poiana Brașov și în Maramureș

Publicat: 22/11/2013, 20:32
Actualizat: 20/03/2019, 19:07

Aproximativ 128.000 de români își vor petrece sărbătorile de iarnă în stațiunile din România, cu 5% mai puțin decât în 2012. Cei mai mulți vor ajunge la munte, pe litoral, în zonele rurale sau în stațiunile balneare pentru a-și petrece Anul Nou alături de persoanele dragi sau de prieteni, potrivit datelor obținute de gândul din partea reprezentanților Federației Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR).

„Vor fi mai mulți turiști de Revelion în stațiuni deoarece românii preferă ca de Crăciun să fie în familie”, a declarat pentru gândul Dragoș Răducan, vicepreședinte FPTR, adăugând că finalul acestui an îi va găsi departe de casă pe circa 92.000 de români.

Puțini vor fi cei care își vor permite să petreacă întreaga perioadă a Sărbătorilor în hotelurile sau în pensiunile din țară. „Sunt puțini români care achiziționează ambele pachete de sărbători, din cauza tarifelor mari din această perioadă”, ne-a mai explicat Răducan.

În medie, turiștii sunt dispuși să cheltuiască cu ocazia Sărbătorilor 213 euro pentru serviciile turistice de care pot avea parte în stațiunile românești.

FOTO: Bogdan Iordache/Mediafax Foto

Preferatele românilor în materie de stațiuni vor rămâne și de această dată cele de pe Valea Prahovei. Turiștii se vor îndrepta însă și spre zone rurale precum Moeciu sau Bran, dar și spre zone cu obiceiuri deosebite precum Bucovina, Mărginimea Sibiului, Nordul Olteniei sau Maramureș.

Atunci când vine vorba despre serviciile de care vor să beneficieze pe parcursul vacanței de la sfârșitul anului, pe primul loc în top găsim, potrivit datelor FPTR, hotelurile de 3 stele care le pun la dispoziție oaspeților cazare în regim de demipensiune și o cină festivă de Revelion.

Hotelierii din Predeal așteaptă turiștii cu pomana porcului, muzică lăutărească și colindători

Românii care vor să își petreacă sărbătorile de iarnă în stațiunea Predeal trebuie să scoată din buzunar între 36 de euro și 66 de euro pentru a se caza la hotelurile de 3 stele din zonă, în funcție de perioada pe care o aleg pentru vacanța de final de an, potrivit calculelor gândul realizate pe baza ofertelor afișate de principalele agenții de turism din România.

Dacă de Crăciun tarifele afișate de hotelierii din Predeal sunt, în medie, de 36 de euro pe noapte de persoană pentru un loc într-o cameră dublă, de Anul Nou acestea cresc cu până la 30 de euro.

Cei care vor să se cazeze, spre exemplu, într-un hotel de 3 stele aflat la liziera pădurii, în apropiere de cascada Tamina și de Peștera de Gheață, pot opta pentru un pachet de cinci nopți, în perioada 24 – 29 decembrie, pentru care trebuie să scoată din buzunar 165 de euro de persoană.

FOTO: Zoltan Racz/Mediafax Foto

Acesta le va asigura un loc de cazare într-o cameră dublă dotată, printre altele, cu TV, minibar, internet și uscător de păr, micul dejun și prânzul, servit în stil bufet suedez. Ei vor putea participa la pregărirea porcului în stil tradițional românesc în curtea complexului, vor servi apoi pomana porcului și vor bea țuică și vin fiert. La masa de Crăciun, inclusă în pachetul turistic, turiștii vor asculta colinde.

Pentru 210 de euro românii își pot rezerva în această perioadă un loc într-o cameră dublă dintr-un hotel de 3 stele, tot din Predeal, decorat în stil tradițional. Suma acoperă costurile a cinci nopți de cazare, două mese pe zi și o masă tradițională de Crăciun. Pe lângă pomana porcului, cei care optează pentru această ofertă vor putea asculta și muzică lăutărească și vor putea participa la sacrificarea porcului.

Turiștii care preferă să își petreacă sărbătoarea de Crăciun alături de familie și aleg să plece în vacanță de Revelion la Predeal pot opta pentru un pachet turistic de 330 de euro care le asigură patru nopți de cazare într-o cameră dublă, în perioada 29 decembrie – 2 ianuarie, și micul dejun în fiecare dimineață. Pe data de 29 decembrie aceștia vor servi cina la hotel, iar în seara de Revelion vor avea parte de o masă festivă cu divertisment și foc de artificii.

În preț este inclus și un brunch pentru prima zi a anului viitor, un loc de parcare și accesul gratuit la SPA și la internet wireless.

Sărbători de lux în Poiana Brașov

Românii dispuși să scoată mai mulți bani din buzunar pentru a-și petrece sărbătorile de iarnă în stațiunile montane pot alege unul dintre pachetele turistice puse la dispoziția lor de către hotelierii din Poiana Brașov. Tarifele afișate de aceștia ajung, în medie, la 80 de euro pe noapte de persoană în perioada Crăciunului și la 156 de euro pe noapte de Revelion, potrivit calculelor gândul realizate pe baza ofertelor afișate de principalele agenții de turism.

Un pachet de trei nopți la un hotel de 4 stele din această stațiune poate costa, spre exemplu, 255 de euro de persoană în perioada Crăciunului. Cei care optează pentru o astfel de ofertă au asigurată cazarea în regim de demipensiune în perioada 22 – 28 decembrie. În plus, hotelierii le vor pregăti o cină tradițională de Ajun și o cină festivă în ziua de Crăciun.

Accesul la saună, piscină, jacuzzi și internet wireless va fi gratuit.

FOTO: Publimedia/Shutterstock

Pentru 353 de euro, românii cu dare de mână pot alege de Crăciun un pachet de trei nopți de cazare la un alt hotel de lux din Poiana Brașov. În tarif este inclus un loc de cazare în regim de demipensiune într-o cameră dublă dotată, printre altele, cu televizor, minibar și uscător de păr, dar și un brunch și o cină festivă de Crăciun.

Hotelierii le pun, totodată, la dispoziție oaspeților echipament sportiv pentru schi sau snowboard, dar și posibilitatea de a închiria ATV-uri pentru diverse plimbări.

Costul unul pachet de șase nopți de cazare într-un hotel de lux din Poiana Brașov poate ajunge de Revelion și la 839 de euro de persoană. Cazarea se face tot în camere duble, în fiecare zi oaspeții primind micul dejun și având posibilitatea de a participa seară de seară la cine pe care hotelierii le vor transforma în petreceri tematice.

Turiștii care vor fi dispuși să cheltuiască o astfel de sumă pentru a sărbători departe de casă Anul Nou se vor putea delecta și cu recitaluri live de pian și se vor putea relaxa gratuit la piscină sau la saună.

Crăciun în Maramureș cu bucate tradiționale, băutură „la discreție” și ceterași

Turiștii care vor să aibă parte de un Crăciun sărbătorit în mod tradițional se pot îndrepta spre zona Maramureșului. Proprietarii de pensiuni de aici cer, în medie, 37 de euro pe noapte de persoană și le pun la dispoziție oaspeților mese cu bucate tradiționale, băuturi alcoolice „la discreție” și seri muzicale cu melodii interpretate la ceteră și la zongură.

Cu 169 de euro românii se pot caza în perioada 23 -28 decembrie la o pensiune de două margarete situată pe malul râului Mara, într-o cameră mobilată în stil rustic și pot servi „bucate specifice zonei preparate după rețete străvechi, foarte gustoase”, conform ofertei de cazare.

FOTO: Ghita Porumb/Mediafax Foto

Astfel, de pe masa de Sărbători a oaspeților nu vor lipsi ciorba de perișoare, tocănița de carne cu mămăligă și varză murată, păstrăvul cu mămăligă și cu sos de usturoi și prăjiturile de casă. Horinca de mere, de prune sau berea de pe masa de Crăciun sunt incluse în tariful de cazare și „sunt la discreție”. Contra-cost, turiștii pot face plimbări cu sania trasă de cai.

Un alt proprietar de pensiune pune la dispoziția turiștilor care îi vor călca pragul mâncăruri tradiționale, prăjituri de casă „atent pregătite și pe săturate, nu cu porția” și recitaluri de ceteră și zongură. Oaspeții săi vor putea să se ducă și la colindat în cazul în care își vor dori să facă acest lucru.

Patru nopți de cazare în regim de demipensiune costă 117 euro, în tarif fiind inclusă masa festivă de Crăciun.

Fii la curent cu știrile economice ale momentului. Abonează-te la pagina de Facebook Gândul Financiar

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Decizie finală pentru plata cu BANCNOTE. Noua regulă devine OBLIGATORIE
Românul de 24 de ani, milionar din nimic. Cum a făcut munți de bani
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Vot decisiv în Senatul SUA pentru interzicerea TikTok. Ce se întâmplă acum?