Cristian Hostiuc
19.08.2016
Financiar

Omul din spatele BRD a murit

Detalii în articol

Alix era cel mai vechi membru non-executiv al Consiliului de Administrație al Băncii, el fiind numit de francezii de la Societe Generale imediat după preluarea băncii în 1998 în procesul de privatizare, scrie zf.

„Domnul Didier Charles Maurice Alix a deținut calitatea de administrator al BRD-Groupe Societe Generale începând cu anul 1999, iar prezența sa în Consiliiul de Administrație a marcat profund istoria recentă a băncii”, a anunțat vineri dimineață banca.

Cel mai vechi membru executiv al BRD este Petre Bunescu, vicepreședinte al Băncii, poziție pe care o deține de dinainte de privatizarea băncii în 1999.

Didier Alix, un bancher francez cu vastă experiență, a participat la toate deciziile BRD din ultimii 16 ani, începând cu perioada de restructurare de la începutul anilor 2000 după care a urmat creșterea fulminantă pe retail din 2004 până în 2008, după care a urmat perioada de criză care a implicat gestionarea unui volum mare de credite neperformante care au ieșit la iveală după 2009.

Inchide