Schi în Austria: Cinci destinații pentru iubitorii sporturilor de iarnă

Publicat: 21/10/2014, 17:32
Actualizat: 20/03/2019, 14:55

Mai bine de 100 de stațiuni austriece îi atrag în fiecare an ca un magnet pe turiștii pasionați de practicarea sporturilor de iarnă. Astfel, alegerea destinației austriece pe gustul fiecărui turist se poate transforma uneori într-o provocare.

Pentru a vă ajuta să alegeți destinația de vis pentru vacanța de iarnă, gândul vă prezintă cinci zone austriece deosebite și activitățile pe care le puteți avea odată ajunși acolo.

1. Ischgl

Stațiunea Ischgl, aflată la 1.377 de metri altitudine pe Valea Paznaun, este cea mai îndrăgită destinație de vacanță a românilor care pleacă la schi în Austria. Aici turiștii găsesc 238 de kilometri de pârtii, cele mai multe cu un nivel de dificultate mediu, și numeroase instalații de transport pe cablu.

FOTO: ischgl.com

Arena Silvretta Ischgl – Samnaun este una dintre principalele atracții ale stațiunii tiroleze. Pârtiile sale trec granița și ajung în regiunea elvețiană vecină Samnaun. Accesul la întreaga zonă schiabilă se face cu o singură legitimație, al cărui tarif începe de la 45 de euro pe zi.

Tot în Ischgl, pasionații de snowboarding și schi liber găsesc numeroase rampe de tip halfpipe, rail și quarterpipe.

2. Împrejurimile Grețarului Stubai

Peisajele inedite oferite de Grețarul Stubai nu trebuie ratate de cei care ajung pe Valea Stubai. Turiștii pot face aici cățărări pe gheață, pot vizita snowpark-ul Moreboards Stubai Zoo sau pot intra în peștera de gheață din Stubai, potrivit Oficiului de Turism al Austriei în România.

FOTO: stubaier-gletscher.com

Chiar pe grețar, la 3.200 de metri altitudine, ancorată în stâncă, există o platformă care le oferă vizitatorilor o panoramă deosebită de la Alpii Zillertal și Stubai până la Dolomiți și Alpii Calcaroși.

Pe Valea Stubai poți parcurge mai bine de 140 de kilometri de pârtii și te poți da pe cea mai lungă pârtie naturală pentru săniuș din Tirol.

3. Arlberg

Arlberg, regiunea supranumită „leagănul schiului alpin”, cuprinde 280 de kilometri de pârtii și atrage ca un magnet deopotrivă schiori și snowboarderi.

Aici ajung an de an, atât turiști pretențioși care găsesc la Arlberg luxul pe care și-l doresc în cel mai înalt punct al trecătorii – St. Cristoph sau în Zürs, dar și persoane care vor să calce pe urmele pionierului schiului Hannes Schneider, cel care a dezvoltat așa-numită tehnică Arlberg, popularizată ulterior în Europa anilor ’20-’30 și apoi și în Statele Unite.

FOTO: Facebook/ Lech Zürs

Unul dintre marile avantaje ale acestei regiuni este acela că turiștii pot folosi un singur ski-pass pentru a explora stațiunile din Arlberg.

3. Gargellen

Aflată la peste 1.400 de metri altitudine între masivele Ratikon și Silvretta, localitatea Gargellen se bucură de zăpadă din luna decembrie și până în luna aprilie.

Fiind o localitate mai izolată și mai mică, aceasta este ideală pentru turiștii care își doresc mai multă liniște și relaxare în vacanță. Aici se găsesc însă suficiente facilități destinate sporturilor de iarnă, respectiv 47 de pârtii și opt instalații de transport pe cablu.

FOTO: Facebook/Bergbahnen Gargellen

În plus, cei care ajung în Gargellen pot mege în drumeții montane și iarna sau pot porni în trasee care îi poartă până la 2.100 de metri altitudine.

4. Zona lacului Millstatter

Împrejurimile lacul Millstatter, supranumit bijuteria Catintiei, oferă schiorilor un adevărat răsfăț. Traseul de schi din jurul lacului cuprinde 1.104 kilometri de pârtii și 31 de regiuni de schi, iar turiștii au acces la toate acestea cu un singur abonament.

FOTO: millstaettersee.com

5. Radstadt

Orașul Radstadt, aflat în landul Salzburg, poate fi o destinație care reflectă atât fața dinamică a Austriei, cât și cea istorică. Aici ai la dispoziție 270 de instalații de transport pe cablu și 860 de kilometri de pârtii la care turiștii au acces cu un singur ski-pass.

FOTO: radstadt.com

Tot în Radstadt, vizitatorii pot admira turnurile de veghe ale orașului înființat cu șapte veacuri în urmă și unele dintre zidurile vechi, păstrate până în ziua de astăzi.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Inter Milano a sărbătorit titlul “Made in Romania”. Imaginile cu fotbaliștii care dansează pe piesa...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
O legendă a cinematografiei a încetat din viață. S-a stins o mare stea
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului