Razvan Ilie
11.02.2020
Financiar

Tichetele de masă ar putea valora 20 de lei, începând cu 1 martie. Legea a fost adoptată azi

Tichetele de masă ar putea valora 20 de lei, începând cu 1 martie. Legea a fost adoptată azi

Tichetele de masă vor avea valoarea nominală de 20 de lei începând cu 1 martie, dacă legea adoptată azi de Camera Deputaților, for decizional, va fi promulgată până la sfârșitul lunii de președintele Iohannis.

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, proiectul de lege care prevede majorarea valorii nominale a tichetelor de masă de la 15,18 lei la 20 de lei.

S-au înregistrat 267 de voturi ”pentru”. Proiectul de lege modifică în acest sens art. 14 din Legea nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare.

Tichetele de masă, o nouă presiune pe buget

„Valoarea nominală a unui tichet de masă nu poate depăşi suma de 20 de lei”, prevede proiectul prezentat de Agerpres. Prevederile legii intră în vigoare la data de întâi a lunii următoare celei în care actul normativ se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Proiectul a fost iniţiat de deputatul PSD Valeriu Steriu şi toţi reprezentanţii grupurilor parlamentare s-au exprimat în favoarea acestuia.

Camera Deputaţilor este for decizional. Probleme pot să apară, totuși, pe circuitul de promulgare și publicare în Monitor, dat fiind că impactul bugetar va fi unul semnificativ, iar premierul interimar a avertizat în repetate rânduri că „nu sunt bani” pentru noi cadouri de la buget.

Inchide