Prof. univ. Anton Anton, la Gândul Green, despre mașinile electrice: „Au un viitor extraordinar”

Prof. univ. Anton Anton, la Gândul Green, despre mașinile electrice: „Au un viitor extraordinar”
Anton Anton, profesor universitar la Facultatea de Construcții din București, în studioul Gândul Green
Publicat: 23/09/2020, 23:26
Actualizat: 24/09/2020, 03:44

Anton Anton, profesor universitar la Facultatea de Construcții din București, a vorbit miercuri seară la Gândul GREEN, cel mai nou proiect Gândul.ro, despre energia verde și viitorul mașinilor electrice.

„Energia verde e legată de natură. Partea asta de energie verde înseamnă că o energie care nu poluează, energia produsă de apă, de vânt și de soare, ca surse primare de energie. În zona cealaltă este energia neagră, maro, produsă cu hidrocarburi, cărbune, petrol chiar și gaze naturale. El poluează diferit, dar cărbunele este cel mai poluant”, a fost introducerea profesorului universitar.

Însă, Anton Anton a precizat că încă se folosește cărbunele, inclusiv în țara noastră, și chiar este nevoie de el, dar și de energia nucleară, un subiect sensibil . La acest capitol, discuția este un ”neverending story (poveste fără sfârșit)”.

„Unii oameni spun că energia nucleară este curată, în categoria energiei verzi, dar din punct de vedere al pericolelor  sunt cei care au văzut capitolul Cernobîl și vin și spun… «Nu îți ajunge Cernobîl, dar Fukushima?»”, a precizat el.

Acele exemple au fost niște accidente produse de niște echipamente de producție a energiei nucleare, a mai afirmat Anton Anton, care a vorbit și despre viitorul mașinilor electrice.

„Să conduci o mașină electrică, este excepțional, splendid, dar cu o singură condiție: să ai stații de alimentare. Eu nu am avut curaj să mă duc până la Constanța. Autonomioa depinde de modul cum conduci. Deci, infrastructura trebuie sa se miște”, a declarat profesorul Anton Anton, proprietar al unui asemenea automobil.

Alimentarea mașinilor electrice este o problemă care limitează deplasarea. Aceste autoturisme sunt o soluție extraordinară, dar mai e nevoie de niște elemente de infrastructură suplimentare.

Acesta a mai spus că mașinile electrice au o dinamică mai mare decât infrastructura și sunt precum telefonul mobil, au un progres extraordinar.

„Mașinile electrice au un viitor extraordinar”, a fost concluzia profesorului universitar, spunând că acum toti fabricanții clasici au modele electrice și încep să arunce pe piață modele cât mai tentante.

Antreprenorul Radu Enache, la Gândul Green: „Nu trebuie să ai cunoștințe ca să exploatezi o mașină electrică”

Într-o intervenție telefonică la Gândul Green, Radu Enache, posesor de mașină electrică, spune că „nu trebuie să ai cunoștințe ca să exploatezi o mașină electrică”.

Potrivit lui Radu Enache, posesor al mai multor automobile electrice, secretul unei astfel de mașini este acela că prestațiile și costurile sunt foarte bune.

„Secretul este faptul că am la dispoziție o mașină care mă satisface din punctul de vedere al prestațiilor și al costurilor. Faptul că acest lucru este foarte pragmatic nu elimină și interesul pe care l-am avut pentru îmbunătățirea mediului înconjurător. Asta m-a făcut să extind parcul de mașini electrice la mai multe Leaf-uri și la mai multe Opel Corsa”, a spus Radu Enache la Gândul Green.

GÂNDUL.RO a lansat miercuri, 23 septembrie, emisiunea Gândul Green, singura emisiune din România care dezbate cele mai ”verzi” subiecte, alături de cei mai ”eco-friendly” invitați.

Emisiunea este prezentată de Dan Vardie, unul din cei mai importanți jurnaliști/editori din domeniul auto în Europa, fondatorul celui mai cuprinzător Juriu European AUTOBEST (31 de țări membre), autorul proiectelor ECOBEST Challenge, HUblot Nastiebang, ZENITH Range Rover și Alfa Romeo Chronoswiss Regulateur Quadrifoglio, precum și fondatorul galelor CAESAR Gala Awards și TEMPORIS Gala Awards, și va fi difuzată pe site-ul Gândul (GÂNDUL.RO), pe pagina de Facebook și pe canalul de YouTube al publicației, în fiecare miercuri – la ora 21.00 – și redifuzată joia de la ora 10.00.

“Pentru mine este o mare bucurie să încep acest proiect alături de colegii de la GÂNDUL.RO. Evoluțiile legate de electromobilitate pentru care am pledat constant în ultimii ani, m-au facut să extind discutia despre „green” dincolo de mașini. Energia verde provenită din resurse regenerabile este singura sursă sustenabilă pentru o electromobilitate sustenabilă. Emisiunea va aborda și alte subiecte legate de acest univers din perspectiva celui care ne privește și vrea să înțeleagă ce poate să facă, pentru a deveni un utilizator al oricăror tehnologii verzi, dacă nu chiar un `prosumator`- consumator și producător de electricitate în același timp”, a declarat Dan Vardie pentru GÂNDUL.RO.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Hugh Grant a renunțat la procesul împotriva tabloidului The Sun