SOLUȚII. Prima linie de reciclare a deșeurilor tip LCD, plasmă sau LED din Europa Centrală și de Est, pusă în funcțiune de o companie românească

Redactor:
Gandul
SOLUȚII. Prima linie de reciclare a deșeurilor tip LCD, plasmă sau LED din Europa Centrală și de Est, pusă în funcțiune de o companie românească
Reciclarea ecranelor plate presupune extragerea sustanțelor periculoase, precum mercurul, și reintroducerea materialelor metalice și plastice / Sursa: greennews.ro

Ecranele plate conțin tuburi fluorescente CCFL, procesul de tratare axându-se pe extragerea substanțelor periculoase, mercur, care este îndepărtat în mediu controlat.

Green WEEE, compania românească ce se ocupă cu tratarea și reciclarea DEEE-urilor (deșeuri de echipamente electrice și electronice), a pus în funcțiune recent prima linie de reciclare pentru TV-uri și echipamente ce conțin ecrane plate – LCD, plasmă și LED, din Europa Centrală și de Est, se anunță în comunicatul remis.

Reciclarea ecranelor plate presupune extragerea sustanțelor periculoase, precum mercurul, și reintroducerea materialelor metalice și plastice în circuitul economic ca materii prime secundare. Reciclarea preia rolul naturii în a „descompune” deșeurile în materii prime.

Anual se produc sute de milioane de aparate electronice folosind tehnologie LCD, plasmă sau LED. „Green WEEE are soluția pentru reciclare și astfel evităm formarea de noi focare de poluare, prin transformarea deșeurilor. Prin reciclare, toate materialele sunt reintroduse în circuitul economic ca materii prime secundare, iar mercurul, care se regăsește în tuburile florescente, este îndepărtat în mediu controlat”, se arată în comunicat.

Mercurul, îndepărtat în mediu controlat

Pentru că ecranele plate, LCD-urile, conțin tuburi fluorescente CCFL, procesul de tratare se axează pe extragerea substanțelor și materialelor periculoase, în special mercur, care este îndepărtat în mediu controlat. Restul fracțiilor rezultate: metale și plastice sunt tratate cu ajutorul echipamentelor deja existente în cadrul Green WEEE și apoi sunt reintroduse în circuitul economic ca materii prime secundare.

„Atunci când o lampă (conținută în unitatea de ecran LCD) este deteriorată, este posibil să fim expuși direct la vaporii de mercur și praful de mercur, ceea ce prezintă un risc ridicat, din acest motiv, atunci când un echipament își încheie ciclul de viață, trebuie dat spre reciclare”, completează Marius Costache, Director General Green WEEE.

Citiți continuarea pe greennews.ro.

Greennews.ro este partenerul Gândul.ro în organizarea Conferinței digitale LIVE „Recycle Now” https://www.gandul.ro/evenimente/recycle-now  , eveniment care va avea loc pe data de 25 iunie, la ora 10:00, la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, și va fi transmisă în direct pe pagina de Facebook Gândul LIVE, canalul de Youtube Gândul și pe www.gandul.ro.

Gigi Becali a început cumpărăturile de Black Friday. Cinci transferuri dintr-o lovitură la FCSB. Roş-albaştrii...
Ce s-a întâmplat după ce un ungur a luat acasă o prostituată din Gara de...
FOTO. Cum a ajuns să arate la 46 de ani Adrian Ilie, celebrul fotbalist din...
FOTO. Larisa Iordache, imagini incendiare pe Instagram! Cum arată gimnasta, la 3 ani de la...
Secretul bine ascuns din vila Elenei Ceaușescu. Cum își teroriza angajații. Viclenia ei nu avea...
Franţa, sub teroare. Trei morţi şi mai mulţi răniţi într-un atac cu cuţitul într-o biserică...
Atac într-o catedrală la Nisa, soldat cu trei morți. O victimă ar fi fost decapitată...
Ce s-a întâmplat după ce un ungur a luat acasă o prostituată din Gara de...
Unde a ajuns să trăiască azi tatăl Gabrielei Cristea. Vecinii evită să discute despre situația...
Și-a FĂCUT o fotografie fix înainte să MOARĂ. Ți se ZBÂRLEȘTE pielea la ce a...
EA a fost rivala Elenei Ceaușescu, pe care soția dictatorului o ura de moarte. Cum...
Mașina SENZAȚIONALĂ produsă în România: zeci de țări se BĂTEAU pentru ea. Ce avea special...
Moşii de Toamnă 2020 sau Sâmbăta Morţilor: Ce este bine să dai de pomană în...
10 motive pentru care o femeie căsătorită îşi înşală soţul
SITUAŢIA ALARMANTĂ pe judeţe. Bucureştiul rămâne pe PRIMUL la numărul de infectări. Lista completă cu...
Care este meseria pe care o distruge noua invenţie a lui Bill Gates. Zeci de...
Andreea Marin a trecut prin clipe de groază. Nu o să îţi vină să crezi...
×
Inchide