SOLUȚII. Prima linie de reciclare a deșeurilor tip LCD, plasmă sau LED din Europa Centrală și de Est, pusă în funcțiune de o companie românească

SOLUȚII. Prima linie de reciclare a deșeurilor tip LCD, plasmă sau LED din Europa Centrală și de Est, pusă în funcțiune de o companie românească
Reciclarea ecranelor plate presupune extragerea sustanțelor periculoase, precum mercurul, și reintroducerea materialelor metalice și plastice / Sursa: greennews.ro
Publicat: 23/06/2020, 18:37
Actualizat: 21/09/2020, 14:30

Ecranele plate conțin tuburi fluorescente CCFL, procesul de tratare axându-se pe extragerea substanțelor periculoase, mercur, care este îndepărtat în mediu controlat.

Green WEEE, compania românească ce se ocupă cu tratarea și reciclarea DEEE-urilor (deșeuri de echipamente electrice și electronice), a pus în funcțiune recent prima linie de reciclare pentru TV-uri și echipamente ce conțin ecrane plate – LCD, plasmă și LED, din Europa Centrală și de Est, se anunță în comunicatul remis.

Reciclarea ecranelor plate presupune extragerea sustanțelor periculoase, precum mercurul, și reintroducerea materialelor metalice și plastice în circuitul economic ca materii prime secundare. Reciclarea preia rolul naturii în a „descompune” deșeurile în materii prime.

Anual se produc sute de milioane de aparate electronice folosind tehnologie LCD, plasmă sau LED. „Green WEEE are soluția pentru reciclare și astfel evităm formarea de noi focare de poluare, prin transformarea deșeurilor. Prin reciclare, toate materialele sunt reintroduse în circuitul economic ca materii prime secundare, iar mercurul, care se regăsește în tuburile florescente, este îndepărtat în mediu controlat”, se arată în comunicat.

Mercurul, îndepărtat în mediu controlat

Pentru că ecranele plate, LCD-urile, conțin tuburi fluorescente CCFL, procesul de tratare se axează pe extragerea substanțelor și materialelor periculoase, în special mercur, care este îndepărtat în mediu controlat. Restul fracțiilor rezultate: metale și plastice sunt tratate cu ajutorul echipamentelor deja existente în cadrul Green WEEE și apoi sunt reintroduse în circuitul economic ca materii prime secundare.

„Atunci când o lampă (conținută în unitatea de ecran LCD) este deteriorată, este posibil să fim expuși direct la vaporii de mercur și praful de mercur, ceea ce prezintă un risc ridicat, din acest motiv, atunci când un echipament își încheie ciclul de viață, trebuie dat spre reciclare”, completează Marius Costache, Director General Green WEEE.

Citiți continuarea pe greennews.ro.

Greennews.ro este partenerul Gândul.ro în organizarea Conferinței digitale LIVE „Recycle Now” https://www.gandul.ro/evenimente/recycle-now  , eveniment care va avea loc pe data de 25 iunie, la ora 10:00, la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, și va fi transmisă în direct pe pagina de Facebook Gândul LIVE, canalul de Youtube Gândul și pe www.gandul.ro.

Marea gimnastă a ţării rupe tăcerea după Olimpiadă: "Am fost goală cu medicul peste mine....
'Nu pot sta cu un handicapat!' Ce s-a ales de fosta soție a lui Mihăiță...
FOTO. Transformarea milionarului care o plimba pe Daniela Crudu cu elicopterul la vila lui! Ioan...
Zodiile care oferă cea mai toxică iubire: 1. Rac
Mirela Vaida, dărâmată după ce a pierdut sarcina! A ajuns la spital, iar medicii i-au...
Îl pierdem și pe David Popovici? Înotătorul minune al României se gândește să plece din...
Atenție, șoferi! Sancțiuni mai aspre pentru aceste greșeli. Legea ar putea să se schimbe drastic
WhatsApp anunţă implementarea "View Once". Iată tot ce trebuie să ştii despre noua funcţie
Top 10 cele mai fiabile SUV-uri la mâna a doua. Modelele astea se vând foarte...
BANCUL ZILEI – Bătrânel răsfățat de nevasta de 19 ani
Însemnul de pe tricoul președintelui Franței care naște teorii ale conspirației: Un simplu logo sau...
'Nu pot sta cu un handicapat!' Ce s-a ales de fosta soție a lui Mihăiță...
Care este DURATA normală a unui contact sexual. Un expert dă un răspuns la care...
Andra, însărcinată pentru a treia oară? Răspunsul artistei i-a lăsat mască pe toți
Noua taxă auto, inevitabilă: toți șoferii trebuie să știe. ”Soluţia este impozitarea, descurajarea”
O chelneriţă a servit mulți ani un bătrân ţâfnos. După ce bărbatul a murit a...
Calendar ortodox 4 august 2021: Ce sărbătoare e azi?
Boala care afectează femeile. E cumplită! Medicii avertizează. Cum se manifestă
Revoluție în România! Ia banii, cetățene, zice Cîțu! Nu mai e nevoie de muncă
Un dar otrăvit: Sute de mii de români vor avea pensii mai mici
Care este rolul brokerului în imobiliare?