GÂNDUL LIVE. Alexandru Ioan Tomek, medic specialist: Spitalul Județean Călărași are nevoie de medici / Un specialist poate câștiga aproape 10.000 de lei – VIDEO

Publicat: 20/05/2020, 14:09
Actualizat: 20/05/2020, 17:05

Medicul Alexandru Ioan Tomek, medic specialist ortopedie-traumatologie în cadrul Spitalului Județean de Urgență Călărași, a vorbit la GÂNDUL LIVE despre lipsa de personal cu care se confruntă secțiile din instituția în care lucrează.

Acesta a explicat că, deși Spitalul Județean de Urgență Călărași a scos la concurs posturi de medic specialist din trei în trei luni, nimeni nu s-a prezentat la examene. El a mai explicat că momentan nu există posibilitatea angajării de medici rezidenți, întrucât nu are cine să îi supravegheze.

„S-au scos posturi la concurs o dată la trei luni. Nu vine nimeni să se inscrie. Nu știu de ce. Nu e Călărașiul singurul în situația aceasta. Probabil aleg să plece în afară sau lucrează în clinici private. E nevoie de medici specialiști. Legea medicului rezident spune că aceștia nu au o responsabilitate asumată ca rezidenți”, a declarat medicul Alexandru Ioan Tomek la GÂNDUL LIVE.

Totodată, medicul a explicat că Spitalul Județean Călărași reușeste să mai suplinească din nevoi cu ajutorul unor specialiști din Bulgaria. Cu toate acestea, el susține că nu este o măsură suficientă.

„Vin colegi din alte spitale, chiar și doi din Bulgaria și mai fac gărzi. Dar garda începe la ora 14, până atunci avem doar un anestezist”, a spus Tomek.

Alexandru Ioan Tomek a mai declarat pentru GÂNDUL LIVE că până în acest moment reprezentanții spitalului în care lucrează nu au discutat cu ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, despre această problemă.

Salariul unui medic specialist se apropie de 10.000 de lei pe lună, fără gărzi

Medicul Alexandru Ioan Tomek, medic specialist ortopedie-traumatologie în cadrul Spitalului Județean de Urgență Călărași, a explicat că salariul unui specialist se poate apropia de 10.000 de lei lunar. El a explicat și că Spitalul Județean Călărași beneficiază de condiții bune de lucru.

„Un medic, dacă e specialist, poate câștiga aproape 10.000 de lei fără gărzi. Salariile sunt la fel peste tot, nu doar la Călărași. În spital sunt zone renovate și zone care acum sunt în renovare”, a spus medicul la GÂNDUL LIVE.

Recent, directorul medical al Spitalului de Urgenţă Călăraşi a anunţat pe Facebook că unitatea medicală are nevoie de medici de anestezie şi terapie intensivă deoarece în unitatea spitalicească exista doar un singur medic anestezist.