JOBURI. Spitalul de Urgenţă Călăraşi caută medici, pe Facebook. Ce posturi sunt disponibile

JOBURI. Spitalul de Urgenţă Călăraşi caută medici, pe Facebook. Ce posturi sunt disponibile
Spitalul de Urgenţă Călăraşi caută medici, pe Facebook (Foto: Pixabay)
Publicat: 16/05/2020, 20:54
Actualizat: 16/05/2020, 23:41

Directorul medical al Spitalului de Urgenţă Călăraşi a anunţat pe Facebook că unitatea medicală are nevoie de medici de anestezie şi terapie intensivă, deoarece în unitatea spitalicească exista doar un singur medic anestezist.

„Spitalul este renovat recent, are dotări excelente, conexiune rapidă la autostrada A2, cazare în bloc nou, program flexibil, sporuri dar şi alte avantaje, precum participări la congrese”, sună oferta cu care sunt aşteptați medicii ATI-şti care vor dori să lucreze la Spitalul Judeţean de Urgenţă Călăraşi, cel mai mare spital din Bărăgan.

Directorul medical al unităţii sanitare este cel care a publicat anunţul pe Facebook, în speranţa că va fi contactat de medici care vor dori să lucreze în spital.

„În momentul de faţă avem un singur medic anestezist. Pentru a susţine activitatea spitalului avem disponibile 9 posturi de medic specialist ATI şi 1 post de medic primar ATI”, a scris pe Facebook dr. Georgiana Enache, directorul medical interimar al spitalului.

Preşedintele Colegiului Medicilor din România, Gheorgh Borcean, ne spune că România are mare nevoie de aceşti specialişti şi explică lipsa lor.

„Specialitatea de anestezie-terapie intensivă e cam deşertică. Au fost la un moment dat vreo două-trei judeţe în ţară care nu aveau anestezist şi se apela la colegi de-ai noştrii care veneau din sudul ţării. O astfel de specialitate este foarte tehnică, foarte scumpă şi foarte căutată şi bine plătită, de aceea aceşti oameni pleacă mai mulţi decât cei din alte specialităţi”, spune acesta, pentru Mediafax.

Un medic primar ATI-ist poate câştiga în România peste 10.000 de lei. În Germania, în schimb, poate primi peste 6.000 de euro, potrivit sursei citate.

Numărul îmbolnăvirilor de coronavirus în România ajunge la 16.704

Până sâmbătă, 16 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 16.704 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus, cu 267 de noi cazuri, în ultimele 24 de ore.

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 9.574 au fost declarate vindecate și externate.

Totodată, până acum, 1081 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Caraș-Severin, Mureș, Giurgiu, Bihor, Argeș, Vaslui, Botoșani, Alba, Sălaj, Brașov, Mehedinți, Teleorman, Gorj, Prahova, Vâlcea, Călărași, Maramureș, Olt și Ilfov, au decedat.