RETROSPECTIVA GÂNDUL LIVE. Cele mai importante evenimente ale săptămânii, dezbătute alături de invitații Emmei Zeicescu

Publicat: 01/05/2020, 12:29

Sfârșitul lunii aprilie a fost marcat de îngrijorările legate de criza coronavirusului, care ne ține în continuare în casă, dar și de scandalul legat de aprobarea tacită a unui proiect ce viza autonomia Ținutului Secuiesc, respins ulterior de Senat. Vineri, numărul deceselor cauzate de Covid-19 a ajuns la 726, iar cel al infectărilor la peste 12.000 de cazuri.

Românii au fost intimidați de desfășurarea de forțe a autorităților și, cel puțin până la ora transmiterii acestei retrospective Gândul Live, nu au dat buzna pe autostrăzi sau în locurile de grătar. Rămâne de văzut cât vor respecta ordonanțele militare în weekendul care urmează. Printre invitații Emmei Zeicescu la Gândul Live s-au numărat politicieni, jurnaliști, artiști, dar și un bărbat care a scăpat ca prin minune de infecția cu coronavirus.

GÂNDUL LIVE. 30 aprilie

Doctorul Virgil Musta, după ce Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara a primit medicamentul Remdesivir: Când se declanșează o cascadă de mecanisme, este foarte greu să o oprești / Este o speranță și o șansă pentru noi

Nouă pacienți de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Victor Babeș” din Timișoara vor fi tratați cu medicamentul aniviral Remdesivir, după de unitatea a fost inclusă într-un program compasional. Doctroul Virgul Musta, medic primar și șef de secție în cadrul Clinicii de Boli Infecțioase II a spitalului, a explicat, într-o intervenție la Gândul Live, cum este administrat tratamentului și care sunt așteptările.

Simion Hăncescu, președinte FSLI : „Reprezintă un pericol ca elevii de clasa a VIII-a și a XII-a să fie aduși la ore în perioada 2-12 iunie”

Simion Hăncescu a vorbit la GÂNDUL LIVE despre existența riscurile ca elevii să fie infectați în perioada 2-12 iunie, în contextul în care „mulți elevi vin la școală făcând naveta”, iar „temperaturile vor fi peste 30 grade Celsius, va fi foarte complicat că acești copii să stea 3-4 ore cu masca pe față”.

„Actuala criză trebuie să fie o oportunitate”. Apelul lui Sebastian Burduja, secretar de stat la Ministerul Finanțelor

Sebastian Burduja, secretar de stat la Ministerul Finanțelor, a detaliat, într-o intervenție la Gândul Live, cum actuala criză provocată de pandemie poate fi considerată „o binecuvântare sub acoperire” pentru eficientizarea serviciilor publice.

Ion Bogdan Lefter despre reacțiile cu privire la declarația președintelui Iohannis: „Unii politicieni au avut reacții cu totul exagerate, din partea PSD și USR, comparându-l cu Corneliu Vadim Tudor”

Ion Bogdan Lefter a vorbit la GÂNDUL LIVE despre declarația președintelui Klaus Iohannis după adoptarea tacită a proiectului de lege în Camera Deputaților. Declarația a stârnit reacții din partea ministrilor de Externe, însă si din partea liderilor politici.

Cum acționează virușii care profită de COVID-19 și pot face tranzacții bancare în numele nostru? Răspunsul lui Anton Rog, șeful Centrului Cyberint al SRI

Serviciul Român de Informații a transmis recent două atenționări privind o serie de atacuri cibernetice care vizează servicii de internet banking prin browser, dar și furtul de credenţiale bancare de pe terminalele mobile, atacuri inițiate de hackeri care profită de îngrjorările provocate de pandemia de COVID-19. Anton Rog, șeful Centrului Cyberint al SRI, a detaliat metodele de infectare și metodele prin care utilizatorii se pot proteja.

GÂNDUL LIVE. 29 aprilie

Titus Corlățean, despre mesajul lui Klaus Iohannis privind autonomia Ținutului Secuiesc: „Rar mi-a fost să aud o declarație atât de rușinoasă și nedemnă”

Senatorul PSD Titus Corlățean a comentat, într-o intervenție la Gândul Live, mesaul transmis de președintele Klaus Iohannis, după ce proiectul privind autonomia Ținutului Secuiesc a trecut tacit de Camera Deputaţilor.

Rareș Bogdan, despre scandalul autonomiei: Ce a făcut Ciolacu e atentat la siguranța Statului Român. UDMR avea nevoie de confirmarea propriului electorat

Rareș Bogdan a declarat la Gândul Live că Marcel Ciolacu cunoștea prevederile proiectului de lege care a fost adoptat tacit de Camera Deputaților și care se referă la autonomia Ținutului Secuiesc.

Jurnaliști, despre scandalul autonomiei: Este extrem de grav ce s-a întâmplat. Au lăsat lucrurile să treacă și această lege a fost adoptată tacit

Jurnalistul Ion M. Ioniță a explicat la Gândul Live că ar fi fost imposibil ca Marcel Ciolacu să nu cunoasă proiectul de lege referitor la autonomia Ținutului Secuiesc, având în vedere că Statul tehnic informează Biroul Permanent cu situația legislativă. Proiectul a fost aprobat tacit de Camera Deputaților, ceea ce înseamnă că timp de 45 de zile, acesta nu a fost luat în discuție.

Dan Barna, după adoptarea tacită a autonomiei Ținutului Secuiesc: E regretabil că intrăm în zona mesajelor naționaliste tip Vadim Tudor / Mesajul președintelui e surprinzător

Dan Barna, președintele USR, a comentat, într-o intervenție la Gândul Live, pozițiile actorilor publici, inclusiv a președintelui Klaus Iohannis, după ce proiectul privind autonomia Ținutului Secuiesc a trecut tacit de Camera Deputaţilor.

TERMOSCANERE. Sistem de măsurare a temperaturii corporale, instalat la sediul Primăriei Sectorului 1

Primăria Sectorului 1 continuă să ia măsuri pentru limitarea răspândirii noului Coronavirus în comunitatea locală. Începând de astăzi, 29 aprilie 2020, la sediul administrației locale din Bd. Banu Manta nr. 9 a fost instalat un sistem ultraperformant de detectare a temperaturii corporale. Astfel, în fiecare dimineață, la intrarea în instituție, tuturor angajaților primăriei li se măsoară, în timp real, temperatura corporală.

GÂNDUL LIVE. 28 aprilie

Consultant: Comportamentul de consum în turism se va schimba. Cum va trebui să alegem hotelurile și destinațiile de vacanță în următoarea perioadă

Răzvan Pascu, consultant în marketing turistic, îndeamnă la responsabilitate și atrage atenția asupra faptului că obiceiurile de consum în turism se vor schimba în următoarea perioadă: „Turismul așa cum este acum e un coșmar, dar hai să fim responsabili”, a declarat consultantul la Gândul Live.

Antreprenor: Sistemul particular de învățământ din România va muri după această perioadă. Nu înțelegem cum sunt părinții asigurați că situația se va îmbunătăți în luna septembrie

Afacerile din domeniul educației sunt afectate de decizia anunțată de Monica Anisie și de Klaus Iohannis de a nu mai deschide fizic școlile în acest an școlar. Oana Moraru, proprietarul unei școli private, a declarat la Gândul Live că șomajul tehnic este valabil pentru o perioadă scurtă, iar sectorul de afaceri pe care îl reprezintă va muri, ceea ce va însemna o lipsă anuală considerabilă de contribuții la Stat.

Se vor mai mări pensiile? Sociolog: „Trebuie să fim corecți față de oameni, ce se poate și ce nu se poate face”

Iulian Stănescu, cercetător în cadrul Institutul pentru pentru Cercetarea Calității Vieții a detaliat, într-o intervenție la Gândul Live, setul de măsuri propuse pentru acoperirea costurilor implicate de criza declanșată de actuala pandemie.

Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății: Acum nu există o rată de transmitere extinsă la nivelul întregii societăți / Responsabilitatea individuală va fi foarte importantă după 15 mai

Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a subliniat, într-o intervenție la Gândul Live, importanța unui comportament individual responsabil, așa cum mulți români l-au arătat, și după data de 15 mai, când se vor relaxa, gradual, restricțiile impuse prin ordonanțe militare pentru gestionarea răspândirii noului coronavirus.

Un sucevean și-a însușit dezinfectantul din scara blocului. Ce sancțiuni riscă bărbatul. Răspunsul lui Dan Antonescu, expert criminolog

Dan Antonescu, expert criminolog, consilier al șefului Poliției Române, consideră că gestul unui sucevean, care a luat recipientul cu dezinfectant din scara blocului, este un furt care, în contextul epidemiologic existent, poate fi sancționat cu pedepse mult mai mari decât în mod normal.

Pacientul 102 cu COVID-19 din Arad: Am sunat la ambulanță să scap de gura părinților. Durerea musculară seamănă cu o strânsoare de ghilotină

Pacientul cu numărul 102, vindecat la Arad de Covid-19, Andrei Ando a povestit la Gândul Live despre durerile pe care le-a avut atât la nivel fizic cât și emoțional, în timp ce era internat la spital, bolnav de COVID-19.

GÂNDUL LIVE. 27 aprilie

Dumitru Coarnă, lider SNPPC, despre intervenția la Craiova: Poliția și-a făcut treaba / Trebuie să vii cu forțe suplimentare ca să descurajezi

Dumitru Coarnă, liderul Sindicatul National al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC), a comentat, la Gândul Live, acțiunile forțelor de ordine din ultimele zile, care au intervenit la situații de încălcare a restricțiilor impuse prin ordonanțele militare.

DESTĂINUIRI. „Sunt zile în care nu mai pot, vreau să ies, vreau să joc, vreau să cânt!” Apelul lui Ștefan Bănică Jr, la Gândul Live

Ștefan Bănică Jr a povestit, într-o intervenție la Gândul Live, cum este viața lui în plină pandemie, dar și care sunt planurile pentru momentul în care se vor ridica restricțiile impuse pentru gestionarea pandemiei de Covid-19.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
China și SUA ar trebui să fie parteneri, a declarat Xi Jinping