A fost alertă la Capitoliu, după ce un angajat s-a plimbat cu o armă în geantă pe holurile instituției. Ce le-a declarat polițiștilor, când a fost reținut

A fost alertă la Capitoliu, după ce un angajat s-a plimbat cu o armă în geantă pe holurile instituției. Ce le-a declarat polițiștilor, când a fost reținut
Sursă FOTO: Shutterstock - caracter ilustrativ
Publicat: 09/12/2021, 21:47
Actualizat: 09/12/2021, 21:50

Un angajat al Capitoliului s-a plimbat mai multe minute, joi, în incinta Congresului SUA cu un pistol în geantă fără să fie oprit de nimeni. Până la urmă, a fost reţinut de Poliţia Capitoliului, care a anunțat că a deschis o anchetă.

Joi, în jurul orei 07:40 (12:30 GMT), autorităţile „au reperat un pistol pe scannerul lor cu raze X. Proprietarul acestuia „a fost localizat după patru minute şi arestat”, se arată în comunicatul Poliţiei, citat de Agerpres.

Bărbatul de 57 de ani, care lucrează pentru Capitoliu, a declarat poliţiei că îşi uitase arma în geantă.

Orice persoană care intră în incinta Congresului trebuie să arate un permis de acces şi să treacă printr-un portic de securitate prevăzut cu scanner cu raze X.

O anchetă este în curs pentru a clarifica această breşă de securitate şi a afla de ce acest individ nu a fost reţinut încă de la trecerea sa prin portic.

Poliţia Capitoliului este în alertă, de la asaltul din 6 ianuarie, dată la care mii de susţinători ai lui Donald Trump invadaseră sediul Congresului american pentru a-i împiedica pe aleşi să confirme victoria lui Joe Biden în alegerile prezidenţiale.

Acest incident a avut loc doar cu câteva ore înainte ca Joe Biden să meargă la Capitoliu pentru o ceremonie de omagiere a senatorului recent decedat, Bob Dole, al cărui sicriu va fi expus în rotonda sediului parlamentului american.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax,citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase