A vrut să se pozeze cu un soldat din Garda Regală britanică, dar a făcut o greșeală URIAȘĂ. Scene incredibile la Castelul Windsor

A vrut să se pozeze cu un soldat din Garda Regală britanică, dar a făcut o greșeală URIAȘĂ. Scene incredibile la Castelul Windsor
Publicat: 25/07/2018, 12:04

Femeia nu a respectat regulamentul și a trecut peste frânghia „țarcului” pentru public, urlând șocată după ce un soldat a împins-o violent de la spate.

Turista nu a fost rănită și a reușit să nu cadă, incidentul avânt loc în fața reședinței oficiale a Reginei, scrie Daily Mail.

Soldatul Gărzii Regale britanice au responsabilitatea de a proteja oficialii cu sânge albastru. Aceștia poarte uniforme distincte, cu tunici roșii și căciuli mari din blană de urs.

Soldații sunt aleși din una dintr-unul din cele cinci regimente de infanterie și de trei secole protejează fețele regale.

Turiștii vor să facă deseori fotografii cu soldații, fiind atrași mai ales de uniformele de ceremonie. Totuși, dacă o persoană intervine în programul lor, soldatul strigă: „Faceți loc pentru garda Reginei”.

Frânghiile respective au rolul de a proteja atât publicul, cât și soldații. Acesta nu este primul incident în care au fost implicați soldați ai Gărzii Regale britanice.

De exemplu, un alt turist s-a apropiat „periculos de mult” de un soldat, acesta din urmă fiind nevoit să strige „Păstrează distanța!”

Unitățile de elită au o istorie de peste 350 de ani și au apărat monarhi începând cu Charles al II-lea, care a preluat tronul în anul 1660.

Există un cod riguros de procedură prin care soldații abordează asemenea situații, care începe cu o bătaie pe loc din picior și un avertisment verbal răstit.

Ridicarea armei reprezintă „un ultim avertisment”, după care soldații au dreptul SĂ REȚINĂ persoana care a generat probleme.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicate citeste mai mult