Ambasador rus: Declarațiile lui Jirinovski, potrivit căruia „Polonia va fi ștearsă de pe fața pământului”, nu reprezintă poziția Rusiei

Ambasador rus: Declarațiile lui Jirinovski, potrivit căruia Polonia va fi ștearsă de pe fața pământului, nu reprezintă poziția Rusiei
Publicat: 14/08/2014, 08:27
Actualizat: 02/02/2019, 09:23

Ministrul leton de Externe, Edgar Rinkevici, l-a convocat miercuri pe ambasadorul rus pentru a explica declarațiile vicepreședintelui Dumei, Vladimir Jirinovki, potrivit căruia „Polonia va fi ștearsă de pe fața pământului”.

„Statele baltice și Polonia sunt condamnate. Vor fi șterse de pe fața pământului. Nu va rămâne nimic”, a afirmat președintele Partidul Liberal-Democrat, considerat un apropiat al Kremlinului. Ele „vor fi nimicite. Nimic nu va rămâne acolo. Liderii acestor state pitice ar trebui să se gândească cine sunt”, a adăugat Jirinivski, pe fondul escaladării conflictului din Ucraina.

Potrivit lui Veșniakov, „Jirinovski reprezintă un partid de opoziție și nu poate exprima poziția oficială a Rusiei”.

Tototdată, ambasadorul rus a menționat că deputați și membri ai Guvernului din Letonia au făcut în repetate rânduri delarații rusofobe. El i-a îndemnat pe politicienii letoni să nu tensioneze relațiile cu Rusia.

Recent, Ministerul polonez de Externe l-a convocat pe ambasadorul rus la Varșovia din aceleași motive.

Întrebat dacă tratează cu seriozitate declarațiile lui Jirinovski, ministrul polonez de Externe, Radoslaw Sikorski, a declarat marți seara pentru Polsat TV: „Atât de serios, încât l-am convocat pe ambasadorul rus la Ministerul de Externe și l-am întrebat care este poziția autorităților (ruse)”.

Ministerul polonez de Interne Bartlomeij Sienkiewicz a declarat că Jirinovski este cunoscut pentru comentariile sale extremiste despre tot felul de subiecte.

„El este un extremist politic în Rusia și susține astfel de afirmații de ani de zile”, a precizat Sienkiewicz.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase