Autoritățile din Noua Zeelandă intervin în urma unui incident în Christchurch

Autoritățile din Noua Zeelandă intervin în urma unui incident în Christchurch
Publicat: 30/04/2019, 10:18

Polițiștii nu au oferit detalii privind natura incidentului, dar au avertizat cetățenii să nu se apropie de zona de intervenție. Incidentul a avut loc în zona Philipstown.

Serviciul de ambulanță a transmis că mai multe ambulanțe se află în zonă, dar accestea nu au primit momentan niciun pacient.

Conform informațiilor apărute în presa locală, polițiștii au fost chemați în urma unor amenințări cu bombă și au evacuat toate persoanele din zonă. Purtătorul de cuvânt al poliției a refuzat să comenteze informațiile publicate de New Zealand Herald.

Cel puțin 50 de persoane au murit și alte 20 au fost grav rănite în urma a două incidente armate produse în data de 15 martie la moscheile Al Noor și Linwood din Christchurch, Noua Zeelandă. Atacul terorist a fost comis de un adept al supremației albe și autoproclamat „etno-naționalist”. Înaintea atacului, individul a publicat pe contul său de Twitter mai multe poze cu arme și o „proclamație” de 74 de pagini în care își explică acțiunile.

Autoritățile au anunțat că au identificat un dispozitiv exploziv într-un apartament din Christchurch și că au arestat un bărbat în vârstă de 33 de ani.

„Polițiștii au localizat un pachet care conținea un dispozitiv exploziv și muniție la o adresă vacantă în Christchurch”, a declarat John Price, comandant al poliției din Christchurch.

Polițiștii au eliberat zona și au permis întoarcerea locuitorilor după ce pachetul a fost preluat de experți.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase