AVERTISMENT. Oficial: Grupările teroriste își sfătuiesc simpatizanții să răspândească noul coronavirus

Redactor:
Daniel Matei
AVERTISMENT. Oficial: Grupările teroriste își sfătuiesc simpatizanții să răspândească noul coronavirus
AVERTISMENT. Oficial: Grupările teroriste își sfătuiesc simpatizanții să răspândească noul coronavirus. Sursa foto: Shutterstock

Organizațiile teroriste din întreaga lume fac apel la simpatizanții lor să facă tot posibilul pentru a răspândi noul tip de coronavirus în spațiile publice.

Anunțul a fost făcut de către directorul Centrului de Luptă Împotriva Terorismului din cadrul Comunității Statelor Independente (CSI), Andrei Novikov, în cadrul unui interviu acordat agenției ruse de presă TASS.

„În timp ce guvernele încearcă să asigure protejarea sănătății publice, se axează pe protejarea vieții și sănătății cetățenilor din țările lor, membrii grupărilor teroriste la nivel național nu doar că profită de situația actuală pentru a recruta militanți, ci fac apel și la cei infectați să răspândească COVID-19 cât mai mult posibil în spațiile publice, în instituțiile de stat și așa mai departe”, a declarat Andrei Novikov.

Novikov: Statele care controlează cel mai bine pandemia sunt mai ferite de această amenințare

Andrei Novikov a adăugat că statele care reușesc să controleze cel mai bine pandemia de COVID-19 sunt mai ferite de această amenințare.

„Țările care au sisteme eficiente pentru controlarea situației epidemiologice, care identifică persoanele infectate și care își tratează cel mai bine bolnavii se află în cea mai bună poziție de a se apăra de aceste amenințări”, a spus oficialul.

Potrivit oficialului, astfel de apeluri ale organizațiilor teroriste reprezintă o amenințare serioasă, care trebuie să fie luată în considerare de către autoritățile din întreaga lume.

Recent, Organizația teroristă Stat Islamic a declarat, prin vocea unui reprezentant, că pandemia de COVID-19 cu care se confruntă lumea reprezintă o pedeapsă pentru dușmanii grupării.

Persoana din înregistrarea care a fost postată pe un site al militanților Stat Islamic s-a identificat ca fiind Abu Hamzah al-Quraishi, purtător de cuvânt al organizației.

„Dumnezeu, prin voința sa, a trimis o pedeapsă pentru tiranii acestor vremuri și pentru adepții lor, pedeapsă ce nu poate fi văzută cu ochiul liber. Suntem bucuroși de această pedeapsă pe care v-a trimis-o Dumnezeu”, spune acesta în înregistrare.

Quraishi a făcut apel la adepții Stat Islamic „din toată lumea să se pregătească și să fie cât de puternici pot pentru a lupta împotriva inamicilor lui Dumnezeu”, potrivit înregistrării.

Inchide