Bebeluș pierdut în haosul din Aeroportul Kabul, găsit și returnat familiei după 5 luni

Bebeluș pierdut în haosul din Aeroportul Kabul, găsit și returnat familiei după 5 luni
Fotografie cu caracter ilustrativ. Sursa: Profimedia
Publicat: 09/01/2022, 21:32

Un bebeluș care i-a fost dat unui soldat peste zidul aeroportului din Kabul, pe 19 august, în timpul haosului provocat de evacuarea soldaților americani din Afganistan, a fost găsit și a ajuns în sânul familiei.

Bebelușul, Sohail Ahmadi, a dispărut pe 19 august, la vârsta de doar două luni, în contextul haosului de la Aeroportul din Kabul, când mii de oameni se grăbeau să părăsească Afganistanul după ce talibanii au preluat puterea, informează Digi24.

În urma unui reportaj exclusiv publicat de Reuters în noiembrie cu fotografiile sale, bebelușul a fost localizat în Kabul, unde un șofer de taxi în vârstă de 29 de ani pe nume Hamid Safi l-a găsit în aeroport și l-a luat acasă pentru a-l crește ca fiind al său.

După peste șapte săptămâni de negocieri și după ce a fost reținut de către talibani, Safi a redat copilul rudelor sale încă aflate în Kabul.

Aceștia au anunțat că vor face tot posibilul pentru a-l trimite pe copil alături de părinții și frații săi, evacuați în Statele Unite.

În timpul evacuării afgane tumultoase din timpul verii, Mirza Ali Ahmadi – tatăl băiatului, care a lucrat ca agent de securitate la ambasada SUA – și soția sa Suraya s-au temut că fiul lor va fi strivit în mulțime în timp ce se apropiau de porțile aeroportului în drum spre un zbor spre Statele Unite.

Bebelușul a fost pierdut în timpul evacuărilor din Afganistan

Ahmadi a declarat pentru Reuters, la începutul lunii noiembrie, că în acea zi, în disperarea sa, l-a dat pe Sohail peste zidul aeroportului unui soldat în uniformă despre care credea că este american, așteptându-se să reușească să parcurgă cei 5 metri rămași până la intrare pentru a-l primi înapoi.

Chiar în acel moment, forțele talibane au împins mulțimea înapoi și avea să treacă încă o jumătate de oră până când Ahmadi, soția sa și ceilalți patru copii ai lor au reușit să intre.

Cu toate acestea, cel mic dispăruse, iar Ahmadi l-a căutat cu disperare în aeroport. La acea vreme, oficialii i-au spus că, cel mai probabil, copilul a fost scos din țară și va fi găsit mai târziu. Restul familiei a ajuns într-o bază militară din Texas.

Șoferul de taxi a declarat că l-a găsit pe Sohail singur și plângând pe jos. După ce a spus că a încercat fără succes să-i găsească pe părinții bebelușului, a decis să ia copilul acasă la soția și copiii săi. Safi are și el trei fiice și a spus că cea mai mare dorință a mamei sale înainte de a muri a fost ca el să aibă un fiu.

După ce a apărut articolul Reuters despre copilul dispărut, unii dintre vecinii lui Safi – care observaseră întoarcerea lui Safi de la aeroport cu câteva luni înainte cu un bebeluș – au recunoscut fotografiile și au postat comentarii despre locul unde se afla acesta.

În prezența poliției și cu multe lacrimi, bebelușul a fost în cele din urmă returnat rudelor sale. Părinții copilului au declarat pentru Reuters că au fost foarte fericiți, deoarece au putut vedea cu ochii lor reîntâlnirea pe internet.

Acum, Ahmadi, soția sa și ceilalți copii, care la începutul lunii decembrie au reușit să se mute de la baza militară și să se reinstaleze într-un apartament din Michigan, speră ca Sohail să fie adus în curând în Statele Unite.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor fi închise
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina? ❗
Gruparea Hamas ia în calcul depunerea armelor. Care este condiţia pentru ca acest lucru să...
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
S-a dat ORDIN de EVACUARE în România. Raed Arafat a decis chiar acum
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
”Eu nu mai vorbesc cu ea, mă are la block” De ce l-a blocat Andreea...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Trucul simplu și rapid prin care să-ți schimbi instant viața în bine