Casa Albă anunță adoptarea tuturor măsurilor de precauție necesare, după amenințările cu un atac nuclear din partea Coreei de Nord

Casa Albă anunță adoptarea tuturor măsurilor de precauție necesare, după amenințările cu un atac nuclear din partea Coreei de Nord
Casa Albă a afirmat joi că Statele Unite adoptă "toate (măsurile de) precauție necesare" în urma amenințărilor cu un atac nuclear din partea Coreei de Nord, dând asigurări că nu este surprinsă de comportamentul Phenianului, relatează AFP.
Publicat: 05/04/2013, 09:27
Actualizat: 02/02/2019, 01:25

Casa Albă a afirmat joi că Statele Unite adoptă „toate (măsurile de) precauție necesare” în urma amenințărilor cu un atac nuclear din partea Coreei de Nord, dând asigurări că nu este surprinsă de comportamentul Phenianului, relatează AFP.

Întrebată în mod expres despre aparenta deplasare de către autorități a unei rachete pe coasta de est a Coreei de Nord, o operațiune dezvăluită de ministrul sud-coreean al Apărării, președinția americană a declarat că este la curent cu acest eveniment, dar s-a abținut să îl comenteze în mod specific.

„Pot să vă spun că am văzut informațiile de presă (despre această rachetă) și că vom continua să supraveghem îndeaproape situația în peninsula” coreeană, a declarat Jay Carney, un purtător de cuvânt al președintelui Barack Obama.

Anterior, ministrul sud-coreean al Apărării Kim Kwan-jin a declarat, în Parlament, că racheta respectivă este susceptibilă să parcurgă „o distanță considerabilă”, dar că nu este capabilă să atingă partea continentală a teritoriului Statelor Unite. El a recunoscut că nu știe dacă racheta este armată.

Carney a apreciat că „există elemente familiare” în declarațiile regimului nord-coreean, care a evocat eventuale lovituri nucleare împotriva Statelor Unite. Acest lucru alimentează totuși „în mod evident preocuparea” Washingtonului. „Adoptăm toate (măsurile) de precauție necesare”, a adăugat el.

Într-un comunicat citat de agenția de presă oficială nord-coreeană KCNA, Statul Major General al armatei nord-coreene a declarat, în noaptea de miercuri spre joi, că informa în mod oficial Washingtonul că americanii vor fi „zdrobiți” cu „mijloace de lovire nucleară”.

„Operațiunea nemiloasă” a forțelor nord-coreene „a fost definitiv examinată și ratificată”, anunța armata nord-coreeană, trecând de un nou prag în înfruntarea, în curs, cu Coreea de Sud și Statele Unite.

Carney, care a făcut aceste declarații la bordul Air Force One, cu care Obama se întorcea la Washington după o serie de reuniuni vizând colectarea de fonduri în regiunea San Francisco (California, vest), a repetat, de asemenea, că „acțiunile și declarațiile provocatoare servesc doar la a izola și mai mult Coreea de Nord”.

Această țară „poate alege calea unei ameliorări a economiei sale”, „acționând prin respectarea obligațiilor sale internaționale” în domeniul nuclear, a adăugat purtătorul de cuvânt al lui Obama.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
Scandalul care a distrus-o pe faimoasa jucătoare de tenis: tatăl ei, acuzat că a avut...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Xi Jinping vizitează Franţa, Ungaria şi Serbia pe fondul disputei privind tarifele comerciale din UE
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
Absolut toți românii sunt obligați. Legea a intrat deja în vigoare. Trebuie să-ți cedezi locul
Daniel Pavel se pregătește de nuntă. Detalii legate de marele eveniment
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Meteorologii anunță că va fi vreme frumoasă în ultima lună de primăvară