Câți bani au cheltuit americanii de Black Friday. Doar vânzările online au depășit 1 miliard de dolari

Câți bani au cheltuit americanii de Black Friday. Doar vânzările online au depășit 1 miliard de dolari
Publicat: 26/11/2012, 12:10
Actualizat: 02/02/2019, 04:16

Cheltuielile totale ale americanilor în cele patru zile ale campaniei Black Friday, care marcheză startul sezonului de vânzări de iarnă, au crescut cu 13% față de aceeași perioadă a anului trecut, la 59,1 miliarde dolari, iar vânzările online au depășit vineri pentru prima dată 1 miliard de dolari.

Cheltuielile totale ale americanilor în cele patru zile ale campaniei Black Friday, care marcheză startul sezonului de vânzări de iarnă, au crescut cu 13% față de aceeași perioadă a anului trecut, la 59,1 miliarde dolari, iar vânzările online au depășit vineri pentru prima dată 1 miliard de dolari.

Retailerii au raportat un avans consistent al vânzărilor în weekend-ul Black Friday, care începe joi seara de Ziua Recunoștinței și se încheie duminică, cu mai mulți clienți în magazine, dar și un interes mai ridicat pentru discount-urile oferite online, scrie cotidianul Wall Street Journal.

Avansul cheltuielilor nu a fost însă la fel de robust ca în anul anterior, iar unii indicatori au arătat declinul vânzărilor în magazine în ziua de vineri, Black Friday, ridicând semne de întrebare dacă nu cumva strategiile retailerilor atrag în aceast interval cheltuieli care ar fi avut loc în următoarea perioadă.

Retailerii cu prezență online solidă au fost cei mai bine poziționați pentru a câștiga: pentru prima dată, mai mult de jumătate din consumatori au afirmat că au cumpărat de pe internet în cele patru zile. Doar vineri, cheltuielile online au trecut, pentru prima dată, de 1 miliard de dolari, potrivit datelor firmei de analiză comScore Inc.

Cheltuielile totale pentru cele patru zile s-au ridicat la 59,1 miliarde de dolari, cu 13% mai mult față de același interval anul trecut, a anunțat Federația Națională a Retailerilor. Anul trecut, vânzările au crescut cu 16%.

Un sondaj realizat pentru organizația retailerilor de firma BIGinsight a arătat cheltuieli medii de 423 dolari pe parcursul weekend-ului pentru fiecare consumator, în urcare cu 6% raportat la 398 dolari anul trecut.

Un debut în forță al sezonului de vânzări de iarnă nu înseamnă neapărat o creștere a cheltuielilor în acest interval, notează Wall Street Journal. Unii retaileri sunt preocupați că sezonul de iarnă va avea rezultate slabe.

„Mă tem că educăm consumatorul să cumpere doar în acest weekend”, a declarat John Abt, coproprietar al retailerului american Abt Electronics. Vânzările companiei de Black Friday au crescut cu 22%, iar cele online cu 64% de Ziua Recunoștinței.

Anul trecut, vânzările de retail au început în forță în noiembrie, cu un avans de 6,7% față de anul anterior, ritm care a încetinit în decembrie, potrivit datelor Departamentului Comerțului. În ultima lună a anului, vânzările au fost cu 6% mai mari față de decembrie 2010.

Retailerii se așteaptă în acest an la o creștere a vânzărilor mai lentă față de anul trecut. Federația Națională a Retailerilor estimează un avans de 4,1% al vânzărilor de iarnă, la 596,1 miliarde de dolari, față de o creștere de 5,6% anul anterior.

Estimarea ar putea fi îmbunătățită dacă Congresul SUA adoptă rapid legislația necesară pentru reducerea deficitului bugetar, astfel încât să evite activarea, la începutul anului următor a unui set de reduceri de cheltuieli și majorări de taxe.

„Dacă se ajunge până în Ajunul Crăciunului, ar putea avea consecințe negative pentru restul sezonului de vânzări”, a declarat președintele organizaației retailerilor, Matt Shay.

Vânzările online din SUA au crescut cu 21% de Black Friday, față de anul trecut, potrivit diviziei IBM Smarter Commerce. Estimările firmei iau în calcul date de la 500 de retaileri, inclusiv 50 din cei mai mari 100 de comercianți online.

Totuși, în timp ce numărul de clienți pe online a crescut, valoarea medie a comenzilor a scăzut cu 4,7%, la 181 dolari. Numărul mediu de produse incluse într-o singură comandă a coborât cu 12%, la 5,6 produse, reflectând condițiile de livrare gratuită oferite de comercianți.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Florin Piersic este în pericol și trebuie dus de urgență la Viena! Scandal uriaș generat...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Roxana i-a șocat pe toți de 1 mai! A ajuns să fie cea mai tunată,...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Craterul din Slănic se mărește: a înghițit un stâlp și a dus la noi evacuări....
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Copil de șase ani, ucis de propriul tată! Băiețelul s-a stins din viață la scurt...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Marele GENIU al muzicii, îngropat FĂRĂ INIMĂ! S-a aflat abia acum
Se CONFISCĂ totul. Legea care se aplică în toată România. Românii au interzis
A murit starul rock and roll-ului. Este cel care i-a inspirat pe artiștii de la...
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Guglielmo Marconi, inventatorul telegrafiei fără fir. Părintele radioului modern