Cel mai puternic cartel al drogurilor, destructurat! Cine sunt narcotraficanții care făceau legea în Europa și la Dubai

Cel mai puternic cartel al drogurilor, destructurat! Cine sunt narcotraficanții care făceau legea în Europa și la Dubai
Cel mai puternic cartel al drogurilor, destructurat! Cine sunt narcotraficanții care făceau legea în Europa și la Dubai / Sursa FOTO: europol.europa.eu
Publicat: 28/11/2022, 14:29

Cel mai puternic cartel al drogurilor, care opera în Europa și la Dubai, a fost destructurat de Europol. Din câte se pare, membrii acestei grupări controlau în jur de o treime din traficul de cocaină de pe piața europeană.

În total, 49 de suspecţi din mai multe ţări au fost arestați.

30 de tone de cocaină, confiscate

Ampla operaţiune internaţională a polițiștilor a dus la confiscarea a 30 tone de cocaină şi la arestări în Franţa, Spania, Belgia şi Ţările de Jos, dar şi în Dubai.

„«Baronii drogurilor», consideraţi ţinte de mare interes de către Europol, se aliaseră pentru a constitui ceea ce era cunoscut drept un «super-cartel», care controla în jur de o treime din traficul de cocaină în Europa”, arată comunicatul Europol. Potrivit sursei citate, „amploarea importurilor de cocaină în Europa sub controlul şi comanda suspecţilor era masivă”.

În Dubai au fost arestaţi doi narcotraficanți periculoși, cu legături în Ţările de Jos, precum şi alţi doi care aveau conexiuni în Spania şi Franţa. Pe lângă aceştia, au mai fost arestate 13 persoane în Spania, şase în Franţa şi zece în Belgia.

Olandezii recunosc: drogurile, aduse prin portul Rotterdam

Parchetul Ţărilor de Jos a transmis că va cere Emiratelor Arabe Unite extrădarea celor doi suspecţi cu cetăţenie olandeză arestaţi în Dubai. Unul dintre ei este un bărbat de 37 ani cu dublă cetăţenie, olandeză şi marocană, acuzat că a introdus mii de kg de cocaină în Ţările de Jos în 2020 şi 2021. Celălalt are 40 de ani şi dublă cetăţenie, olandeză şi bosniacă, precizează Parchetul.

„Este vorba despre infracţiuni grave legate de traficul internaţional de droguri, în principal din America de Sud, prin porturile Anvers şi Rotterdam”, afirmă comunicatul autorităţilor olandeze.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase