Cohen: Trump A MINȚIT că nu știa despre întrevederea dintre apropiații lui și avocata din Rusia. Eram lângă el când a fost informat

Cohen: Trump A MINȚIT că nu știa despre întrevederea dintre apropiații lui și avocata din Rusia. Eram lângă el când a fost informat
Publicat: 28/07/2018, 05:36
Actualizat: 28/03/2019, 05:32

Potrivit surselor care au vorbit în condiții de anonimat, Michael Cohen ar fi dispus să discute despre acest lucru cu procurorul special Robert Mueller.

Afirmațiile lui Cohen ar contrazice dezmințirile lui Donald Trump, ale avocatului său și ale altor oficiali din cadrul Administrației, care susțin că președintele american nu avea cunoștințe cu privire la întrevederea de la Trump Tower.

Cohen susține că era prezent, împreună cu alte persoane, când Donald Trump a fost informat despre întrevedere, pe care actualul lider de la Casa Albă ar fi încurajat-o.

Cu toate acestea, Michael Cohen nu deține nicio dovadă care să îi susțină afirmațiile. Anul trecut, fostul avocat al președintelui a discutat cu două comisii din cadrul Congresului, care investighează implicările Rusiei în alegerile din 2016.

În 2016, fiul cel mai mare al președintelui, Donald Trump Jr., împreună cu Jared Kushner și fostul director al echipei de campanie prezidențială, Paul Manafot, au participat la o întrevedere cu Natalia Veselnițkaia, un avocat rus.

Întrevederea ar fi fost aranjată după ce un publicist care îl cunoștea pe Trump Jr. l-a informat pe acesta că un oficial rus de rang înalt „s-a oferit să furnizeze echipei de campanie a lui Trump informații compromițătoare despre Clinton”, iar oferta făcea parte din „susținerea Guvernului rus pentru Trump”. Donald Trump neagă orice acuzație și susține că a aflat de întrevedere în 2017.

„A mințit toată săptămâna, minte de câțiva ani. Nu văd cum ar avea credibilitate”, a declarat despre CohenRudy Giuliani, avocatul liderului de la Casa Albă.

Cohen este investigat la rândul său pentru posibile fraude bancare și este suspectat că ar fi efectuat o plată de 130.000 de dolari către actrița de filme pentru adulți Stormy Daniels, care susține că a avut o relație cu Donald Trump.

Donald Trump Jr., fiul cel mare al președintelui american, a recunoscut în urmă cu un an, că în iunie 2016, în perioada campaniei prezidențiale, a participat la o întâlnire cu un avocat rus ce avea legături cu Kremlinul, însă a precizat că tatăl său nu știa de întâlnire.

„Afirmațiile avocatului rus erau vagi, ambigue și lipsite de sens. Nu au fost furnizate informații folositoare. Devenise foarte repede clar că ea nu avea nicio informație importantă. Tatăl meu nu a știut de această întâlnire. Am fost rugat să particip la întâlnire de către o cunoștință, dar nu mi s-a spus în prealabil numele persoanei pe care o voi întâlni,” povestește Trump Jr.

„Am discutat înainte de toate despre un program de adopție a copiilor ruși care era în funcțiune și extrem de popular în rândul familiilor americane cu ani în urmă și a fost încheiat de Guvernul rus, dar nu era o chestiune de campanie și nu a avut niciun rezultat. Întâlnirea a durat între 20 și 30 de minute. Ulterior, cunoștința care a organizat-o mi-a cerut scuze pentru că mi-a irosit timpul„, a declarat în urmă cu un an, fiul cel mare al lui Donald Trump.

Întrevederea dintre avocatul rus Natalia Veselnițkaia și cei trei apropiați ai lui Trump a fost făcută publică la o zi după ce președintele american s-a întâlnit pentru prima dată în Germania cu omologul său rus.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Job-ul din România plătit cu 5.000 de lei/lună, pentru care ai nevoie 'decât' de 8...
FOTO. Imagini incendiare cu actrița care l-a refuzat pe fotbalist! Cum arată femeia
DJ Lalla s-a cazat în Mamaia la un prieten pe care îl cunoscuse pe TikTok...
Cea mai sexy antrenoare de fitness, cum n-ai mai văzut-o până acum! GALERIE FOTO
"Tati, m-a luat de gât, mi-a dat două palme. Am crezut că o să mor"....
Dusterul pe care românii nu l-au putut cumpăra se vinde pe AUTOVIT. Cât costă cea...
Un matematician celebru spune că lumea riscă să fie anihilată din cauza a cinci oameni
Profesorii vor primi bani în plus! Când intră suma pe card şi la ce pot...
Două mașini de Poliție sunt implicate într-un accident rutier. Una a ajuns în șanț
Biden, despre blocajul guvernamental care ar putea arunca America în haos: ,,mingea este la republicanii...
Oana Zăvoranu, jefuită de soț de 2 milioane €! Ce calvar a îndurat Oana Zăvoranu...
APARE pe cer VINERI, 29 septembrie! Cum să vezi CEA MAI MARE Lună din 2023
Cutremur total! Gabriela FIREA a anunțat: ȊL PĂRĂSESC
Misterul din jurul câștigătorului Mega Millions. Este cel mai mare câștig din istorie
Ultimul mesaj al Laurei Roșca (DJ Lalla), înainte să fie găsită fără suflare pe o...
BANCUL ZILEI. Două tipe foarte frumoase discută în club: Dragă de când s-a cuplat cu...
Fanii Vacanta Mare sunt distrusi! Costel a murit… ce declaratii tulburatoare au fost spuse