Convoiul vicepreședintelui SUA, accident rutier în centrul Washingtonului. Cum a rezolvat cazul Secret Service

Convoiul vicepreședintelui SUA, accident rutier în centrul Washingtonului. Cum a rezolvat cazul Secret Service
Convoiul vicepreședintelui SUA, accident rutier în centrul Washingtonului. Cum a rezolvat cazul Secret Service / Sursa FOTO: Youtube screenshot
Publicat: 06/10/2022, 13:47

Secret Service, serviciul de pază al demnitarilor americani, a ascuns un accident uşor de trafic în care a fost implicat convoiul vicepreşedintelui Kamala Harris. Informația este dezvăluită de cotidianul The Washington Post, care scrie că accidentul s-a produs în cursul acestei săptămâni.

Din câte se pare, maşina în care călătorea Harris a lovit luni, 3 octombrie, bordura unui tunel din centrul Washingtonului cu suficientă forţă pentru a fi nevoie de schimbarea pneului.

Acest incident a dus la oprirea întregului convoi şi la blocarea traficului în zonă.

Vicepreședintele Kamala Harris, transferată într-un alt vehicul

Potrivit sursei citate, Kamala Harris a fost transferată în alt vehicul pentru a-şi putea continua drumul către Casa Albă.

The Washington Post a relatat că Secret Service nu numai că nu a transmis detaliile importante ale celor întâmplate în minuta de informare, pentru a explica superiorilor întârzierea convoiului, ba chiar a susţinut că „o defecţiune tehnică” i-a obligat pe agenţi să o „transfere” pe Kamala Harris în altă maşină.

Purtătorul de cuvânt al Secret Service, Anthony Guglielmi, a declarat pentru The Washington Post că, deşi într-un prim-moment agenţii săi nu au furnizat întreaga informaţie, au pus la dispoziţie, ulterior, toate datele „pertinente”.

Cotidianul american a mai amintit că nu este pentru prima dată când Secret Service îşi acoperă greşelile sau le minimalizează. De exemplu, în 2014, un agent a declarat că un veteran de război cu probleme mentale, care sărise gardul de la Casa Albă, nu era înarmat şi a fost oprit imediat. În realitate, bărbatul avea o armă asupra lui şi a reuşit să pătrundă în reşedinţa prezidenţială.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase