Alertă de securitate. Președintele Biden și prima doamnă, evacuați de angajații Secret Service. Ce s-a întâmplat în apropierea casei de vacanță în care se aflau cei doi

Alertă de securitate. Președintele Biden și prima doamnă, evacuați de angajații Secret Service. Ce s-a întâmplat în apropierea casei de vacanță în care se aflau cei doi
Sursă Foto - Twitter
Publicat: 05/06/2022, 10:03
Actualizat: 05/06/2022, 10:06

Soții Biden au fost evacuați sâmbătă din casa lor de vacanță de pe plajă, după ce un avion privat a intrat din greșeală în spaţiul aerian de deasupra locuinței în care preşedintele american Joe Biden îşi petrecea weekendul. Preşedintele şi soţia sa Jill au fost evacuaţi pentru scurt timp, ulterior revenind la reşedinţa lor din staţiunea balneară Rehoboth, situată la circa 200 km est de Washington. Măsura a fost luată din precauție, iar cuplul prezidențial este în siguranță.

Casa Albă spune că un avion privat mic a intrat sâmbătă în spațiul aerian restricționat din apropierea casei de vacanță a președintelui Joe Biden din Delaware și asta a dus la evacuarea a președintelui și a primei doamne.

Secret Service a precizat într-o declarație că avionul a fost imediat escortat din spațiul aerian restricționat după ce „a intrat din greșeală” în zona securizată. Agenția a precizat că va interoga pilotul care, potrivit unei investigații preliminare, nu se afla pe canalul radio adecvat și nu a urmat instrucțiunile de zbor, relatează ABC News.

Practica standard pentru călătoriile prezidențiale în afara Washingtonului

Așa cum este practica standard pentru călătoriile prezidențiale în afara Washingtonului, Administrația Federală a Aviației anunță restricțiile de zbor la începutul săptămânii. Restricțiile includ o zonă de interdicție de zbor pe o rază de 16 km. Reglementările federale impun piloților să verifice dacă există restricții de zbor de-a lungul rutei lor înainte de a decola. Cu toate acestea, încălcările accidentale ale spațiului aerian, în special în jurul zonelor cu restricții temporare, sunt frecvente.

Avioanele militare americane și elicopterele Gărzii de Coastă sunt adesea folosite pentru a intercepta orice avion care încalcă restricțiile de zbor din jurul președintelui. Avioanele interceptate sunt redirecționate către un aerodrom din apropiere, unde echipajele sunt intervievate de forțele de ordine și riscă potențiale sancțiuni penale sau civile.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase