Disident chinez, RIDICAT DE POLIȚIE în timpul unui interviu în direct pentru Vocea Americii

Redactor:
Sorin Bogdan
Disident chinez, RIDICAT DE POLIȚIE în timpul unui interviu în direct pentru Vocea Americii
Disidentul chinez Sun Wenguang a fost arestat în timpul unui interviu în direct. Ascultă ultimele vorbe ale disidentului, în timp ce era ridicat de Poliție din propria locuință

Fostul academician în vârstă de 80 de ani, acorda un interviu prin telefon canalului de televiziune în limba mandarin care aparține rețelei de televiziune Vocea Americii (VOA), finanțat de guvernul Statelor Unite, când autoritățile au pătruns în locuința sa din orașul Jinan din estul Chinei.

Poliția s-a întors pentru a-mi închide gura!”, a strigat acesta, numărând opt membri ai forțelor de securitate, conform înregistrării difuzate săptămâna aceasta. Înainte ca înregistrarea să fie întreruptă s-a auzit cum intelectualul striga polițiștilor „Ceea ce faceți este ilegal, sunt la mine în casă!” și „Am libertatea de a mă exprima!”.

Repetatele apeluri către telefonul mobil al acestuia, dar și la locuința sa, nu au primit niciun răspuns. „Canalul VOA urmărește cu atenție situația și va transmite informații când va fi posibil”, a transmis purtătoarea de cuvânt a canalului american, Bridget Serchak.

Sun Wenguang a redactat sâptămâna trecută o scrisoare deschisă adresată președintelui chinez Xi Jinping în care critica „diplomația cărnii și a cecului” a Beijingului în Africa, când președintele începea un turneu pe continentul african, potrivit VOA.

Sun, unul dintre cei mai vechi militanți pentru drepturile omului din China, este supravegheat îndeaproape de autorități. În 2008, a semnat un manifest în care se cereau alegeri libere, un text pentru care academicianul Liu Xiaobo a fost arestat, înainte de a primi premiul Nobel pentru Pace și a murit în închisoare.

Foto: Youtube

 

Inchide