Douăzeci și trei de ostatici și 32 de răpitori au murit în criza din Algeria, anunță Algerul

Douăzeci și trei de ostatici și 32 de răpitori au murit în criza din Algeria, anunță Algerul
Publicat: 21/01/2013, 10:52
Actualizat: 04/08/2014, 04:31

Douăzeci și trei de ostatici au murit în cele patru zile ale crizei în incinta unui complex algerian de exploatarea gazelor, iar 32 de răpitori au fost uciși de forțele speciale din cadrul armatei care au efectuat un asalt asupra instalației, potrivit unui bilanț oficial provizoriu, relatează AFP.

Forțele algeriene au putut să elibere „685 de angajați algerieni și 107 străini” și au împușcat „32 de teroriști”, a anunțat Ministerul de Interne într-un comunicat. Douăzeci și trei de ostatici au murit, a adăugat ministerul, fără să precizeze naționalitatea acestora.

Între cei 32 de răpitori uciși figurează trei algerieni. Ceilalți erau de diferite naționalități, neprecizate, fiind vorba inclusiv despre experți în substanțe explozive, a precizat aceeași sursă.

Armata a recuperat un arsenal important, constând în „șase puști mitraliere, 21 de puști, două cu lunetă, două mortiere de 60 de milimetri cu obuze, șase rachete cu rampe de lansare, două RPG7 cu opt rachete, zece grenade dispuse în centuri explozive”, potrivit comunicatului. Au mai fost găsite „ținute militare străine și un stoc de muniție și explozivi”.