Elon Musk crede că SUA se află probabil într-o recesiune ce ar putea dura un an și jumătate. „Administraţia Biden nu pare să realizeze mare lucru”

Elon Musk crede că SUA se află probabil într-o recesiune ce ar putea dura un an și jumătate. „Administraţia Biden nu pare să realizeze mare lucru”
Sursă FOTO: Shutterstock
Publicat: 17/05/2022, 22:34
Actualizat: 17/05/2022, 22:39

Elon Musk crede că SUA se află probabil într-o recesiune ce ar putea dura 18 luni. Miliardarul a afirmat că administraţia Biden a tipărit „cu un miliard de dolari mai mult decât are”. Musk a făcut aceste comentarii la o conferinţă de tehnologie din Miami.

Elon Musk a spus luni că este de părere că SUA de află într-o recesiune care s-ar putea adânci.

Fondatorul SpaceX și CEO-ul Tesla a a spus, luni, la o conferinţă tehnologică din Miami găzduită de podcastul „All-In”, că recesiunea ar putea dura de la un an la 18 luni.

„Recesiunile nu sunt neapărat un lucru rău”, a spus el la conferinţă. „Am trecut prin câteva dintre ele. Şi ceea ce tinde să se întâmple este că dacă ai un boom care durează prea mult, obții o alocare greşită a capitalului. Începe să plouă bani pe proşti, practic”, a spus miliardarul, potrivit Insider.

Elon Musk a adăugat în intervenția de luni că, atunci când această situaţie „scăpa de sub control”, economia are o alocare greşită a capitalului uman „când oamenii fac lucruri care sunt prostii şi nu sunt utile semenilor lor”.

Musk a glumit, spunând că o „clismă economică” va trebui în cele din urmă „să cureţe ţevile”. „Companiile proaste dau faliment, iar cele care fac produse utile sunt prospere”, a completat el.

„Şi există cu siguranţă o lecţie aici că, dacă cineva face un produs util şi are o companie care are sens: asiguraţi-vă că nu conduceţi prea aproape de margine din punct de vedere al capitalului”, a continuat el. „Au nişte rezerve de capital care să reziste în vremuri iraţionale”.

Elon Musk susține că „au rezistat tentativelor de hacking și bruiaj” din partea rușilor în aprilie și că își concentrează eforturile SpaceX pe contramăsuri, în detrimentul altor proiecte.

Musk pare că dă vina pentru recesiune pe preşedintele Joe Biden şi administraţia sa.

„Această administraţie nu pare să realizeze mare lucru”, a spus Musk. „Administraţia Trump, lăsându-l pe Trump deoparte, erau mulți oameni în administrație care erau eficienți în face lucrurile să meargă”.

Elon Musk a continuat să dea vina pe politicile Casei Albe pentru inflaţia din SUA.

„Motivul evident al inflaţiei este că guvernul a tipărit o sumă de miliarde de dolari mai mulţi decât a avut”, a argumentat el. „Guvernul nu poate emite cecuri pentru un venit excesiv fără să existe inflaţie. Viteza banilor menţinută constantă. Acest lucru nu este, gen, supercomplicat”, a adăugat el.

Miliardarul a mai criticat administraţiei Biden în trecut, amintește insider. La începutul acestui an, Musk a spus că  Biden este o „păpuşă de şosete umede în formă umană”.

El a criticat continuu administraţia după ce Casa Albă nu a invitat Tesla la un summit de vehicule electrice şi a lăudat General Motors şi Ford în detrimentul Tesla.

„Este greu de spus ce face Biden, să fiu complet sincer”, a declarat Musk luni.

Nu este prima dată când Musk, nefiind economist, face predicții cu privire la recesiune. În 2021, CEO-ul Tesla a spus că el crede că recesiunea va veni în decurs de doi ani.

Ce avere are Elon Musk, la zi

Sursa FOTO: wikimedia.org
Sursa FOTO: wikimedia.org

Tehnologiile inovatoare – de la mașinile electrice, bateriile solare, rachetele spațiale – sunt cele care l-au dus pe puștiul întreprinzător născut în Africa de Sud în topul celor mai bogați bărbați ai lumii.

Elon Musk s-a născut în Africa de Sud în anul 1971 și este de bază un inginer, proiectant industrial, inventator și inovator, programator, antreprenor tehnologic și filantrop. El este fondatorul, directorul general și inginerul șef al SpaceX, o companie privată din Statele Unite ale Americii, dedicată realizării de vehicule pentru transport în spațiul cosmic. Domeniul de bază al companiei este proiectarea, realizarea și dezvoltarea de vehicule spațiale de lansare parțial sau total refolosibile. SpaceX realizează două vehicule de lansare majore; Falcon 1, de dimensiuni mici, lansate în 2008 și Falcon 9, de dimensiuni mari, care au fost lansate în 2009.

Până la 50 de ani, vârstă pe care a împlinit-o pe 28 iunie anul trecut, Elon Musk a ajuns să conducă giganți mondiali în domeniul tehnologiei – Tesla, SpaceX, să înființeze The Boring Company şi să fie cofodator al companiilor OpenAI şi Neuralink. În 1983, Elon Musk câștiga primii săi bani, iar 38 de ani mai târziu, timp în care a schimbat lumea tehnologiei, averea sa ajunsese, anul trecut, de aproape 400 de milioane de ori mai mare.

Elon Musk este, marți, pe primul loc în Topul miliardarilor realizat de Bloomberg – Bloomberg Billionaire Index în timp real, urmărind evoluțiile bursiere, cu 213 miliarde de dolari, urmat de fondatorul Amazon, Jeff Bezos (135 miliarde de dolari.)

Elon Musk a folosit Starlink, o constelație de peste 2.000 de sateliți pe orbita joasă a Pământului, care transmite conexiuni la internet către antenele din întreaga lume, la preț redus. Până în anul 2026, Starlink speră să aibă 12.000 de sateliți. În timp ce internetul prin satelit există de ceva vreme, acesta a suferit de latență mare și conexiuni nesigure.

La puțin timp de la invazia Rusiei în Ucraina, Elon Musk a sărit în ajutorul Kievului. El a permis ucrainenilor accesul la rețeaua de internet, cu ajutorul sateliților Starlink. De atunci, cel mai bogat om in lume a transmis mai multe mesaje pentru autoritățile din Rusia, inclusiv pentru liderul Vladimir Putin.

Starlink are o prezență puternică în Ucraina, introdus cu intenția de a menține țara online pe fondul invaziei ruse. Dronele folosite pe teren pot folosi Starlink pentru a menține conectivitatea și pentru a oferi informații pe măsură ce internetul și întreruperile de curent afectează Ucraina. Prin intermediul acestei  tehnologii, dronele pot fi direcționate să arunce muniții antitanc care vor ajuta la prevenirea atacului rusesc. Pe lângă faptul că răspunde la atacuri, oficialii spun că Starlink oferă forțelor ucrainene avantajul de a câștiga războiul dronelor, în timp ce națiunea ripostează cu ajutorul tehnologiei pentru a-i urmări pe rușii invadatori.

Elon Musk a anunţat, vineri, că acordul achiziţionării Twitter este temporar suspendat. Anunțul miliardarului a făcut ca acțiunile Twitter să scadă imediat cu 25% în tranzacțiile de dinainte de sesiunea de vineri a bursei de pe Wall Street.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
A fost la un pas să moară din cauza unui produs de slăbit popular la...
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
Ireal cât a costat sicriul lui Corduneanu! Cosciugul, adus din America
EXCLUSIV: Cât plătesc românii pentru o sticlă de apă plată în restaurantele din București. Prețurile...
Wow sau Bau? Mike a uimit trecătorii după ce a apărut în colanţi la braţul...
Cum transformi Dacia Duster în rulotă cu bani puțini - GALERIE FOTO
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Devine obligatoriu în România de 1 octombrie 2024. Se dau amenzi de până la 10.000...
Scumpiri de weekend. Prețul benzinei crește la pompă
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
De ce s-a SINUCIS Mihaela, fata care s-a aruncat de la balcon! Șocant ce a...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Gestul disperat făcut de David Pușcaș pentru a avea bani de chirie: "Eram în momente...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Ce culoare aveau cele mai vechi molecule colorate de pe Pământ?