Elon Musk a anunțat că suspendă temporar oferta de a achiziționa Twitter. Acțiunile companiei au scăzut imediat cu 25%

Elon Musk a anunțat că suspendă temporar oferta de a achiziționa Twitter. Acțiunile companiei au scăzut imediat cu 25%
Sursa foto: Mediafax Foto
Publicat: 13/05/2022, 18:40
Actualizat: 13/05/2022, 18:41

Elon Musk a anunţat, vineri, că acordul achiziţionării Twitter este temporar suspendat. Anunțul miliardarului a făcut ca acțiunile Twitter să scadă imediat cu 25% în tranzacțiile de dinainte de sesiunea de vineri a bursei de pe Wall Street.

Antreprenorul a afirmat că aşteaptă rezultatul unui audit potrivit căruia conturi false reprezintă mai puţin de 5% dintre cei 229 de milioane de utilizatori zilnici ai reţelei de socializare.

„Acordul Twitter este temporar suspendat, în așteptarea detaliilor care să susțină calculul că spam-ul/conturile false reprezintă într-adevăr mai puțin de 5% dintre utilizatori”, a scris Elon Musk pe Twitter.

Decizia are loc la câteva săptămâni după ce antreprenorul a fost de acord să cumpere compania americană cu 44 de miliarde de dolari. Elon Musk precizează că aşteaptă detalii suplimentare ale auditului realizat de Twitter şi publicat la începutul lunii mai, precizează stirileprotv.

La începutul acestei luni, compania estimase că respectivele conturile false sau spam reprezentau mai puțin de 5% din utilizatorii săi activi zilnici în primul trimestru. De asemenea, compania a mai spus că se confruntă cu mai multe riscuri până la încheierea acordului.

Cel mai bogat om din lume și directorul executiv al Tesla și SpaceX a anunţat în mai multe rânduri că, dacă va achiziționa Twitter, lupta împotriva conturilor false va fi una dintre priotităţile sale.

De asemenea, Musk a precizat săptămâna aceasta că va debloca contul de Twitter al fostului președinte al SUA, Donald Trump, dacă acordul prin care urmează să cumpere rețeaua socială va fi finalizat. Antreprenorul a declarat că a reprezentat o greșeală decizia de a-l bloca pe Trump pe Twitter în ianuarie 2021, după evenimentele de la Capitoliu.

Pe 25 aprilie, conducerea Twitter a căzut de acord să vândă rețeaua socială lui Elon Musk. Twitter are 5.000 de angajați și o cifră anuală de afaceri în jurul a 5 miliarde dolari.