Gaze lagrimogene împotriva protestatarilor din Hong Kong

Redactor:
Teodora Marinescu
Gaze lagrimogene împotriva protestatarilor din Hong Kong
Autoritățile din Hong Kong au folosi duminică gaze lacrimogene împotriva protestatarilor care aruncau bombe cu petrol, în timp ce participau la un marș considerat ilegal, relatează site-ul agenției Reuters.

Autoritățile din stația de poliția Tsim Sha Tsui au aruncat cu gaze lacrimogene pentru a dispersa mulțimea care participa la proteste.

Protestele în Hong Kong, care deseori au fost marcate de incidente violente între demonstranți și forțele de ordine, au izbucnit în urmă cu patru luni, ca reacție la un controversat proiect de lege ce ar fi facilitat extrădările spre China continentală. Manifestanții contestă politicile Guvernului local pro-Beijing, condus de Carrie Lam.

Fostă colonie britanică, Hong Kong-ul a fost cedat Chinei de către Marea Britanie în anul 1997, cu condiția ca acest teritoriu să păstreze „un nivel ridicat de autonomie, cu excepția afacerilor externe și a domeniului apărării” pentru o perioadă de 50 de ani. Astfel, acest teritoriu are un sistem legislativ diferit de cel al Chinei, prin intermediul principiului „O țară, două sisteme”.

 

Inchide