• Publicat:
Internațional

Încă un caz grav de maltratare a animalelor: Mai mulți purceluși uciși în cadrul testelor pentru scaunele auto pentru copii – FOTO

Mai mulți purceluși au fost uciși în cadrul unei simulări și testări a scaunelor auto pentru copii, condusă de cercetori chinezi.

Grupurile care militează pentru protecția animalelor au reacționat de îndată ce videoclipul în care sunt surprinse momentele îngrozitoare din cadrul testelor a fost publicat.

În videoclip se poate observa cum 10 purceluși sunt puși în scaune auto pentru copii în cadrul unei simulării cu viteză mare.
În urma acesteia, 7 din ei au murit din cauza rănilor grave survenite în timpul testării.

Înaintea simulării animalele nu au primit nici apă, nici mâncare și în timpul acesteia au suferit sângerări, vânătăi și chinuri groaznice.

Înainte de 1990, în Statele Unite ale Americii se foloseau purceluși și alte animale în cadrul acestui tip de testare, însă ulterior companiile au renunțat la aceasta tortură făcută necuvântătoarelor.

„E absolut îngrozitor faptul că animale atât de sensibile și inteligente precum purcelușii au făcut parte într-o asemenea testare făcută în China, în care se lovesc de pereți cu o viteză foarte mare”, a declarat un reprezentant al PETA pentru publicația Blind.
Însă cercetătorii și-ar fi justificat faptele menționând că purcelușii au structura anatomică asemănătoare cu cea a copiilor.

Aceștia au explicat în International Journal of Crashworthiness că purcelușii erau meniți „să imite copiii” în vârstă de 6 ani.
În cadrul experimentului, 15 purceluși au fost legați cu diferite tipuri de centuri de siguranță și supuși unui test de viteză, aproximativ 50 de km/h.

Se pare că totuși purcelușilor li se administrase un fel de anestezic care să îi calmeze.
Compania respectivă a recunoscut faptul că în ultimii 10 ani au folosit în astfel de testăriși experimente animale precum: câini, iepuri, purceluși, șoareci etc.

Foto: Captură  DailyMail
 

 

 

 

 

 

Inchide