Iranul își umflă mușchii în fața Americii. Bazele SUA din Orientul Mijlociu, ținta noii rachete balistice dezvoltate de Gărzile Revoluționare!

Redactor:
Marius Olaru
Iranul își umflă mușchii în fața Americii. Bazele SUA din Orientul Mijlociu, ținta noii rachete balistice dezvoltate de Gărzile Revoluționare!
Iranul își umflă mușchii în fața Americii. Bazele SUA din Orientul Mijlociu, ținta noii rachete balistice dezvoltate de Gărzile Revoluționare! / Sursa FOTO: https://live.staticflickr.com

Iranul își umflă mușchii în fața Americii și îi aruncă pisica: o nouă rachetă balistică de ultimă generație amenință bazele SUA din Orientul Mijlociu!

Gărzile Revoluţionare, armata ideologică a Iranului, au dezvăluit duminică, 27 septembrie, o nouă rachetă balistică anti-navă, cu o rază de acţiune de peste 700 km. Această mișcare vine pe fondul tensiunilor cu Statele Unite ale Americii, fiind văzută ca un mesaj clar transmis dușmanului de peste Ocean.

Racheta Zolfaghar Bassir, rază de acțiune de 700 de kilometri

Potrivit agenţiei iraniene de știri, racheta Zolfaghar Bassir are o rază de acţiune de peste 700 km, adică de două ori mai mult decât raza de acţiune a ultimei rachete de tip sol-mare prezentată de Iran în 2017 şi numită Hormuz-2 (Ormuz-2). Cu o „rază maximă de 300 de kilometri”, aceasta a fost testată cu succes în Marea Arabiei, potrivit Teheranului.

Agenţia Tasnim a publicat imagini cu noua rachetă cu ocazia inaugurării la Teheran a Parcului Naţional Aerospaţial, prezentat ca fiind „expoziţia capacităţilor strategice ale forţei aerospaţiale” a Iranului. „Această expoziţie arată puterea descurajantă a Iranului”, a spus liderul Gărzilor Revoluţionare, generalul Hossein Salami.

Iranul amenință să blocheze Strâmtoarea Ormuz

Tensiunile sunt încă vii între Iran şi Statele Unite, la mai mult de o săptămână după ce un portavion american a traversat Strâmtoarea Ormuz, un culoar strategic pe care Iranul ameninţă cu regularitate să îl blocheze. Iranul a inaugurat joi o nouă bază maritimă în apropierea intrării în această strâmtoare, prin care trece o cincime din exporturile de petrol maritim, pentru a-şi asigura „dominaţia” în apele Golfului.

Guvernul american a suferit un puternic regres la mijlocul lunii august la Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite în încercarea sa de a prelungi embargoul asupra armelor convenţionale împotriva Teheranului, care expiră în octombrie.

Strâmtoarea Ormuz şi apele înconjurătoare din Golf au fost scena unor tensiuni puternice între Iran şi Statele Unite anul trecut, când unele nave au fost ţinta unor atacuri misterioase, au fost doborâte drone şi au fost sechestrate petroliere.

Medicul care a prezis pandemia de COVID-19 în 2017 a anunţat că urmează un nou...
Ce a pățit un bucureștean după ce a fost într-un bordel și a făcut amor...
FOTO. Ea e femeia pentru care Walter Zenga ar fi părăsit-o pe Raluca! Seamănă foarte...
Brigitte Pastramă, în lacrimi la tv! A explicat de ce a divorțat, de fapt, de...
Mama Luizei Melencu și-a strigat durerea. A ajuns la capătul puterilor și a lăsat un...
Situaţie îngrijorătoare pe şantierul Autostrăzii A3 Transilvania. Constructorul este, practic, inexistent
Qatar își cere scuze după ce mai multe femei au fost examinate ginecologic forțat
Ce a pățit un bucureștean după ce a fost într-un bordel și a făcut amor...
EXCLUSIV! Adina Buzatu și-a câștigat primii bani din spălat parbrize. Cum a reacționat tatăl său...
De ce femeile POSTEAZĂ sau trimit fotografii aproape NUD cu ele. Ce nu știu BĂRBAȚII
Antena 1 a dat lovitura. Puțină lume se aștepta la asta. Ce se întâmplă la...
A pus bicarbonat pe mobilă și l-a lăsat câteva minute. E uluitor ce s-a întâmplat...
Leacul pentru COVID-19 ar putea veni de la o banală plantă care creşte şi în...
10 motive pentru care o femeie căsătorită îşi înşală soţul
SITUAŢIA ALARMANTĂ pe judeţe. Bucureştiul rămâne pe PRIMUL la numărul de infectări. Lista completă cu...
Familia care controlează una dintre cele mai mari tări şi bogate din lume. Ei au...
Adda, mesaj emoționant pe Instagram. Ce le-a transmis cântăreața fanilor: „Se împlinesc 12 ani de...
×
Inchide