Israelul respinge pacea cu Hamas, dar spune că „nu se poate comporta precum Rusia în Cecenia”

Redactor:
Luminița Bogdan
Israelul respinge pacea cu Hamas, dar spune că „nu se poate comporta precum Rusia în Cecenia”
Premierul israelian Benjamin Netanyahu a respins, joi, un eventual armistițiu cu gruparea islamistă palestiniană Hamas, asigurând că acesta nu se află pe ordinea de zi, afirmă cotidianul Haaretz, citat de AFP.

„Nu discutăm cu nimeni în acest moment în legătură cu încetarea focului, nu se află pe ordinea de azi”, a declarat premierul israelian, la o reuniune a Comisiei parlamentare pentru Afaceri Externe și Apărare.

Cu toate acestea, Netanyahu a refuzat să întrerupă aprovizionarea cu electricitate pentru Fâșia Gaza, susținută de Israel, așa cum au solicitat unii dintre membrii Guvernului israelian și deputați de dreapta și de extremă-dreapta. „Nu ne putem comporta precum Rusia în Cecenia”, a mai afirmat el.

Reuniunea comisiei israeliene a avut loc la Ministerul Apărării din Tel-Aviv și nu la sediul Parlamentului din Ierusalim.

În plus, premierul Netanyahu a salutat „susținerea” primită din partea președintelui francez Francois Hollande, care a condamnat „ferm” tirurile cu rachetă lansate din Gaza asupra Israelului.

Inchide