• Publicat:
Internațional

Jean-Claude Juncker, supus unei intervenții chirurgicale de urgență

Jean-Claude Juncker, supus unei intervenții chirurgicale de urgență
Jean-Claude Juncker, președintele în exercițiu al Comisiei Europene, va fi operat de urgență în Luxemburg, pentru extragerea vezicii biliare, anunță Comisia Europeană.

„Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a fost nevoit să își scurteze vacanța în Austria din motive medicale”, a transmis sâmbătă Executivul UE.

Jean-Claude Juncker „a fost transportat în Luxemburg, unde va fi supus urgent unei colecistectomii (extragerea chirurgicală a vezicii biliare)”, precizează Comisia Europeană.

Starea de sănătate a lui Jean-Claude Juncker, în vârstă de 64 de ani, a generat semne de întrebare în 2018. La summitul NATO de anul trecut, Juncker a fost filmat având dificultăți să își mențină echilibrul, iar Comisia Europeană a explicat că a avut o criză de sciatică, notează agenția de presă Bloomberg.

Acum câteva zile, Jean-Claude Juncker a afirmat că se va retrage din viața politică după încheierea mandatului de președinte al Comisiei Europene, conform publicațiilor Tiroler Tageszeitung și EUObserver. „Mulți ani, am lucrat 12, 14 sau 16 ore pe zi”. După încheierea mandatului, „nu voi mai fi activ din punct de vedere politic. Voi scrie, voi face plimbări lungi. Nu mă voi mai implica activ în actualele politici, cu excepția cazului în care observ ceva care să mă preocupe foarte mult”, a declarat Jean-Claude Juncker.

 

Inchide