Luare de ostatici la Bruxelles: Atacatorul a fost reținut

Luare de ostatici la Bruxelles: Atacatorul a fost reținut
Publicat: 18/10/2016, 23:04

Individul, înarmat cu un cuțit, a fost reținut într-o descindere a unităților speciale ale Poliției. Toți ostaticii au fost eliberați și nicio persoană nu a fost rănită.

Conform unor surse, bărbatul nu formulase nicio revendicare specifică pentru agresiune, dar strigase de mai multe ori „Nu vreau să ajung la închisoare”.

Primarul suburbiei, Jean-Marc Ghyssels, a confirmat reținerea suspectului, precizând că individul nu a opus rezistență și că probabil a fost o tentativă de jaf.

Individul sechestrase cel puțin 15 persoane într-un supermarket Carrefour situat în zona Alsemberg, în suburbia Forest, la periferia sud-vestică a orașului Bruxelles.

„Cincisprezece persoane sunt ținute ostatice în magazin de un individ înarmat”, anunțase Poliția belgiană, citată de site-ul publicației Le Soir.

Motivele agresorului nu se cunosc cu certitudine, dar unele surse au semnalat că ar fi fost vorba de o tentativă de jaf.

Zeci de echipaje de poliție, inclusiv cu elicoptere, au fost mobilizate în zona Forest / Molière, iar numeroase străzi și bulevarde au fost blocate câteva ore.

Nu există indicii că ar fi vorba de un incident de tip terorist.