Macron susține Ucraina ”fără limite” /Kremlinul avertizează Franța că riscă un CONFLICT ”direct” cu Rusia

Macron susține Ucraina ”fără limite” /Kremlinul avertizează Franța că riscă un CONFLICT ”direct” cu Rusia
Publicat: 07/03/2024, 18:02

Administrația Vladimir Putin a avertizat, joi, asupra riscului implicării ”directe” a Franței în conflictul militar cu Rusia, în contextul afirmațiilor controversate ale președintelui Emmanuel Macron privind posibilitatea trimiterii de trupe și susținerii ”fără limite” acordate Kievului.

”Emmanuel Macron este convins de politica sa, care constă în aplicarea unei înfrângeri strategice Rusiei și continuă să intensifice nivelul de implicare directă a Franței” în conflictul din Ucraina, a afirmat joi Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Președinției Rusiei, citat de cotidianul Le Figaro.

De altfel, Dmitri Peskov a evidențiat caracterul ”contradictoriu” al afirmațiilor lui Emmanuel Macron despre posibilitatea trimiterii de trupe occidentale în Ucraina.

Emmanuel Macron susține Ucraina ”fără limite”

Președintele Emmanuel Macron le-a transmis, joi, liderilor principalelor partide parlamentare din Franța că Administrația de la Paris ”nu va avea nicio limită”, ”nicio linie roșie” în privința susținerii acordate Ucrainei pentru a respinge invazia militară rusă. Poziția președintelui Franței a fost anunțată, după întâlnire, de Fabien Roussel și Jordan Bardella, liderii Partidului Comunist Francez (PCF, stânga) și Mobilizării Naționale (RN, extremă-dreapta).

Afirmațiile au fost criticate dur de liderii opoziției.

”Eu cred că rolul Franței este exact acela de a fixa linii roșii. Începând din momentul în care a evocat ideea trimiterii de militari francezi în conflictul cu o putere nucleară precum Rusia, eu cred că astfel de afirmații sunt iresponsabile și extrem de periculoase”, a comentat Jordan Bardella, liderul partidului Mobilizarea Națională.

”Eu i-am reiterat președintelui Franței caracterul iresponsabil și periculos al trimiterii trupelor la sol. I-am spus președintelui Republicii că ar fi inacceptabil să fie instrumentalizat conflictul din Ucraina cu mai puțin de 100 de zile înaintea alegerilor europene”, a afirmat, la rândul său, Eric Ciotti, liderul formațiunii Republicanii (LR).

În urmă cu o săptămână, președintele Franței, Emmanuel Macron, a generat controverse afirmând că nu exclude posibilitatea trimiterii de trupe occidentale în Ucraina.

”Înfrângerea Rusiei este indispensabilă pentru securitatea și stabilitatea Europei. Au fost evocate toate opțiunile în mod liber și direct. Nu există consens oficial asupra trimiterii de trupe pe teren, dar poziția este dinamică și nu excludem nicio opțiune, întrucât vom face tot ce este necesar pentru a ne asigura că Rusia nu va putea câștiga acest război”, a afirmat Macron cu ocazia unei reuniuni desfășurate la Paris.

Sugestiile președintelui Franței au fost respinse ferm de Statele Unite, Germania, Marea Britanie și de secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

Rusia a avertizat că, în cazul în care state membre NATO trimit trupe în Ucraina, există riscul unui conflict direct.

”Trimiterea de trupe în Ucraina nu ar fi în interesul Occidentului. Nu este deloc în interesul lor, trebuie să fie conștienți de acest lucru”, a reacționat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

”Rusia nu are planuri de atac, de agresiuni directe sau indirecte, nu intenționează să declanșeze conflicte cu nimeni, cu NATO, Washington, Ucraina sau alții. Nu a avut niciodată planuri de acest fel. În schimb, dacă citim documentele despre doctrina NATO, alianță din care fac parte SUA și Marea Britanie, în aceste documente, Occidentul colectiv indică Rusia ca amenințare directă”, a declarat, miercuri, Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt al Ministerului de Externe de la Moscova.

Foto: Profimedia

Citește și:

Austria spune NU „partenerului important”, România / Nehammer: Poziția noastră rămâne clară și NESCHIMBATĂ: sistemul Schengen nu funcționează

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
Scandalul care a distrus-o pe faimoasa jucătoare de tenis: tatăl ei, acuzat că a avut...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Xi Jinping vizitează Franţa, Ungaria şi Serbia pe fondul disputei privind tarifele comerciale din UE
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
Mașinile trebuie să îl aibă la bord. Devine obligatoriu din 1 iulie. UE a dat...
Daniel Pavel se pregătește de nuntă. Detalii legate de marele eveniment
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Urangutan văzut în premieră cum a folosit plante medicinale pentru a se trata