• Publicat:
Internațional

Nu doar la noi sunt derapaje de acest fel: Episcop cipriot, criticat dur după ce a spus de ce există, în opinia lui, persoane gay

Nu doar la noi sunt derapaje de acest fel: Episcop cipriot, criticat dur după ce a spus de ce există, în opinia lui, persoane gay
Un lider religios din Cipru a stârnit controverse după ce a declarat că oamenii gay există deoarece femeile gravide fac sex anal.

Episcopul Neophytos a făcut declarațiile șocante în timpul unui discurs ținut la o școală din Akaki, transmit Metro.co.uk și Cyprus Mail. El a explicat că un copil nenăscut devine gay atunci când mama lui face sex anal și îi place acest lucru. Neophytos a citat un sfânt (n.e. – Porfyrios), care ar fi declarat că dorința femeii pentru un astfel de act este transferată către copilul pe care îl poartă în pântec.

Incidentul a fost popularizat de către organizația Accept LGBTI Cyprus.

Un incident similar s-a petrecut zilele trecute în România. O credincioasă a primit un răspuns halucinant de la un preot invitat la postul de radio Trinitas, care aparține Patriarhiei. „Vă rog să rețineți, sunt rarisime cazurile când violul se soldează cu graviditate. Când se soldează cu graviditate, sunt mai multe cauze: fie că este vorba de un viol la care ai consimțit și care ți-a plăcut să se repete, fie că te-ai găsit în imposibilitatea de a face de așa manieră încât celulele germinale care sunt pe punctul de a se întâlni, să se și întâlnească și să fie fertilizat oul”, a declarat preotul Vasile Răduca, care a continuat apoi seria de derapaje.

 

Inchide