O angajată a ambasadei SUA la Moscova este suspectată de SPIONAJ pentru KREMLIN

Redactor:
Teodora Marinescu
O angajată a ambasadei SUA la Moscova este suspectată de SPIONAJ pentru KREMLIN
O angajată a ambasadei SUA la Moscova este suspectată de spionaj pentru Rusia.

Femeia ar fi fost angajată de serviciile secrete ale Statelor Unite, având acces la rețeaua internă a agenției și la sistemul de email.

Aceasta a lucrat pentru agenția Secret Service până în anul 2016, când autoritățile au descoperit, în timpul unui control de rutină, că femeia participa la întâlniri neautorizate cu membri ai Serviciului federal de securitate din Rusia (FSB).

Potrivit The Guardian, Biroul de Securitate Regională (RSO) din cadrul Departamentului de Stat ar fi informat ofițerii din Secret Service în 2017, însă aceștia nu au demarat o anchetă amplă proprie.

Femeia ar fi fost concediată în vara anului 2017, cu puțin timp înainte ca Moscova să ceară expulzarea unui număr mare de personal american, pe fondul sancțiunilor impuse de Washington.

Relațiile între Statele Unite și Rusia au devenit tensionate după ce Moscova a fost acuzată de ingerințe în alegerile prezidențiale din 2016.

În luna iulie, o altă femeie, Maria Butina, 29 de ani, care deține cetățenia rusă, a fost inculpată de autoritățile americane pentru conspirație de a acționa în folosul serviciilor de spionaj ruse prin infiltrarea în grupuri politice din SUA. Butina neagă orice acuzație, iar Guvernul rus susține că arestarea acesteia face parte din „isteria împotriva Rusiei”.

Inchide