Anca Olteanu
21.11.2017
Internațional

O mare companie japoneză, cu afaceri în România, cumpărată de americani cu peste 1,5 miliarde de dolari

O mare companie japoneză, cu afaceri în România, cumpărată de americani cu peste 1,5 miliarde de dolari
Mai multe pe gandul.info

Contractul de achiziție prevede că Key Safety Systems (KSS) va prelua toate activele Takata, cu excepția unor operațiuni legate de producția și vânzarea unor componente ale airbagurilor, potrivit comunicatului publicat marți de companie.

Tranzacția este așteptată să se finalizeze în primul trimestru din 2018, după ce se va primi aprobare din partea autorităților din Japonia și Statele Unite.

În România, japonezii de la Takata au două fabrici la Arad, una producătoare de volane și una de centuri de siguranță, și o alta la Sibiu, unde se produc saci pentru airbaguri.

Compania niponă Takata Corp a depus cererea de intrare în faliment în luna iunie. Firma are o datorie de 850 de milioane de dolari către producătorii auto globali, în urma unui acord stabilit la începutul anului, care a generat cel mai mare număr de mașini rechemate în service. Datoria trebuie plătită până la începutul anului 2018. În ianuarie, Takata a pledat vinovată și va plăti un miliard de dolari pentru a finaliza o investigație a Departamentului de Justiție al Statelor Unite asupra problemelor la airbaguri care au dus la moartea a 16 oameni în lume. Takata a fost, de asemenea, învinuită pentru rănirea a 180 de oameni.

Inchide