Președintele CE, Jean-Claude Juncker, comparat cu HITLER și STALIN. Cinci sute de letoni au ieșit în stradă la Riga

Președintele CE, Jean-Claude Juncker, comparat cu HITLER și STALIN. Cinci sute de letoni au ieșit în stradă la Riga
Publicat: 23/09/2015, 12:16

Protestatarii au afișat bannere în care președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, era comparat cu Adolf Hitler și Iosif Stalin și au cerut demisia Guvernului.

Deputații Janis Dombrava și Inguna Ribene au participat la marșul care s-a desfășurat de la Muzeul Ocupației până la Monumentul Libertății, unde a avut loc un concert de cântece patriotice.

„Sunt în favoarea controalelor la frontiere. Refugiații nu sunt victime, majoritatea sunt aici pentru bani”, a declarat Pols Vaivods, un protestatar care ținea un afiș în care îi lăuda pe ungari și pe premierul lor, Viktor Orban. „Ar trebui să ajutăm Ungaria, suntem țări înfrățite”, a adăugat el.

„Acesta nu este rasism. Suntem împotriva preluării de refugiați, dar îi putem ajuta în alte feluri, poate trimițând ajutor medical”, a sugerat un alt manifestant, Ainis Pogris.

Unii protestatari au declarat că se opun oricărei forme de imigrație, în timp ce alții au precizat că ar fi de acord să preia refugiați din țări ca Ucraina.

Mai mulți turiști care se aflau în zonă au urmărit manifestația. „Nu cred că este corect. Așteptăm 800.000 de refugiați anul acesta, așa că Letonia ar trebui să-și accepte partea”, a declarat turista germană Khristina Gerhen.

Francezul Roger Ravel a afirmat că mitingul îi amintește de evenimentele desfășurate de partidul extremist Frontul Național în Franța. „Este surprinzător să vedem asta aici, dar țările trebuie să se gândească dacă vor să facă parte din Uniunea Europeană sau nu”, a adăugat el.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase