Propunerile de comisari europeni interimari în locul lui Crețu și Ansip vor fi audiate de Juncker

Redactor:
Alexandru Costea
Propunerile de comisari europeni interimari în locul lui Crețu și Ansip vor fi audiate de Juncker
Președintele Jean Claude Juncker intenționează să audieze în următoarele zile cei doi candidați propuși pentru preluarea mandatelor de comisari europeni lăsate libere de Corina Crețu și Andrus Ansip, după ce aceștia au preluat mandate de eurodeputați.

Purtătoarea de cuvânt a Comisiei Europene Mina Andreeva a declarat, marți, în conferința de presă zilnică de la Bruxelles, că președintele Executivului european, Jean Claude Juncker „intenționează să audieze cei doi candidați propuși pentru comisar în următoarele zile”.

Consiliul Uniunii Europene a respins, luni, propunerea președintelui în exercițiu al Comisiei Europene Jean-Claude Juncker de a transfera unor comisari în funcții atribuțiile Corinei Crețu și lui Andrus Ansip, după ce aceștia au preluat mandate de eurodeputați.

Andrus Ansip a deținut portofoliul Pieței Unice Digitale iar Corina Crețu pe cel al Politicilor de Coeziune. Portofoliile au fost transferate temporar în sarcina vicepreședintelui MaroÅ¡ Å efčovič, respectiv comisarului Johannes Hahn.

Premierul Viorica Dăncilă a transmis o scrisoare către Juncker, în care îl propune pe Ioan Mircea Pașcu, fost europarlamentar, pe funcția de comisar european interimar desemnat de România, potrivit unor surse politice din PSD.

Inchide